Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik sebváltót szeretitek?...

Melyik sebváltót szeretitek? MANUÁLIS, VAGY AUTÓMATA? JA. és miért azt?

Figyelt kérdés
2009. okt. 19. 07:23
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
77%

Az alkalmazástól függ. Az automata kényelmes, csak D-be teszed és parkolásig/tolatásig el lehet felejteni a váltókart. Egyenletes, kifinomult stílusú haladáshoz tökéletes (aki rúgkapálva ad gázt, annak a fogyasztás rosszabb lesz, mint a manuálissal). Nyilván lehet sportoskodni is vele, de nem gondolatolvasó, így esetleg korán felvált / későn kapcsol vissza.

A fentiekből jön a manuális általam való megítélése: egyetlen hátrány, hogy kapcsolgatni kell. Sokan, akik ugye megszokták az oktatójuknál, hogy kettest egyesben 15 km/h elérésekor váltunk: nem is tudják felvenni a forgalom ritmusát. Nekik egy automata még fogyasztáscsökkenést is eredményez, hiszen ők nem abban a tartományban használják a motort, ahol az kedvezően fogyaszt + dinamikusan képes húzni (nem egyenlő az üveghanggal). A kézi váltás előnye, hogy az gép képességeinek ismeretében választhat a vezető olyan fokozatot, amivel az adott manőver a legoptimálisabban és biztonságosabban hajtható végre.

Tehát:

nyomatékos motor, nagy távolságok, A-ból kényelmesen B-be: automata

pörgetnivaló motor, élményvezetés/szórakozás, a nyomaték/teljesítménycsúcs állandó használata: manuális

2009. okt. 19. 11:35
 12/32 anonim ***** válasza:
70%
Nem én dolgoztam meg a kocsiért.A szüleim vették.De nyáron dolgoztam és kerestem pénzt kb 4 hónap alatt 500 ezret.Ebből tuningoltam akocsimat és ebböl fizettem a benzin jorészét.A javítást ismerős végzi.:D
2009. okt. 19. 12:04
 13/32 A kérdező kommentje:

TISZTELET azoknak a nőknek, akik a manuálisat választják, akik élvezik a vezetést, s nem csak azért ülnek autóba, hogy eljussanak valahova... ;)

KEVÉS VAN BELŐLETEK

MANUÁLIS 7

AUTOMATA 4

2009. okt. 19. 15:34
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

nos hogy teljesen megkavarjalak.

Duplakuplungos autómata.

kézzel is pöckölgetheted ha úgytetszik, gyorsabban vált mint egy profi versenyző, és bőven kitalálja a gondolataidat (ballábhasználat)

hiddel a DSGk az istenek...minden márkánál.

2009. okt. 19. 17:58
 15/32 anonim ***** válasza:
77%

Ma egy amerikai bizergálta az anyósülésről a manuális váltómat. A szemébe nézve láttam, hogy tudok valamit, amit ő nem. :P

Soha nem vezettem automatát. Meg tudnám szokni azt is, de a manuálisnak is megvannak a maga előnyei. Én csak "maradiságból" szavazok a manuálisra. Dugóban viszont arra gondolok, bárcsak automatám volna.

2009. okt. 20. 01:12
 16/32 A kérdező kommentje:

Hát igen... okosak ezek a DSG-k...

de akkor is ad egy olyan érzést, h "BÉNA VAGYOK"

MANUÁLIS 8

AUTOMATA 5

2009. okt. 20. 07:36
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten lakom és dolgozom, szóval automata párti vagyok. "Béna vagyok" érzést nem okozott, bár volt aki beült és magasröptűen azt mondta, hogy ez azoknak kell, akik nem tudnak vezetni!

Aztán mikor gyalog mentem dolgozni de kényelmesen akartam hazamenni, ezeket az embereket kértem meg, hogy jöjjenek értem.

Persze panaszkodtak, hogy lerohadt a bal lábuk, és ebben a forgalomban meg lehet zavarodni.

Annyit válaszolok rá, hogy "jah, de látom kézi váltóssal is elboldogulsz, a fél karomat odaadnám, ha ilyen jó képességű lennék, nekem sajna automata kell" :D

2009. okt. 20. 09:14
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Minden manuális váltó-párti nő társam nevében köszönjük! :)

2009. okt. 20. 15:07
 19/32 anonim ***** válasza:
97%

nem ad bénaság érzetet eddig rengeteget vezettem manuális autót, és köszönöm szépen de nekem bőven megfelel az autómata.

Azt felejtik el sokan, hogy az autómata nem hibázik. Gyorsan kapcsolsz de meddig?

Egy dsg mindíg ugyanannyi idő alatt fog váltani.:)

2009. okt. 20. 15:21
 20/32 anonim ***** válasza:
68%

Tegnap 15:07-es vagyok:

Lehet, hogy az automata nem hibázik, de hogy idézzek egy szépet: "ami elromolhat, az el is fog romlani". Ha pedig az esélyeket nézzük (tegyük fel, hogy két egyidős, ugyanolyan típusú autó automata és manuális változatát nézzük), szerintem előbb romlik el az automata, hiszen sokkal több a hibalehetőség. És autószerelő ismerősöktől tudom, hogy bár manuális váltót szerelni sem álom (tudom, nő létemre én is szereltem már manuálisat), de az automata szerelése felér egy kínszenvedéssel.

2009. okt. 21. 09:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!