Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti hamar tanultatok meg...

Ti hamar tanultatok meg motorozni?

Figyelt kérdés

Én nemrég vettem egy Simsont erre a célra.

Amivel a fő gond van, hogy többnyire mindig elváltom magam lefelé, felfelé nincs gond, mivel ugye sebességek közt vannak üresjáratok.

Más is volt ezzel így, idővel bele lehet jönni?

Továbbá pl. sport motoroknál is ugyanilyen váltás?

2013. júl. 10. 20:35
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én kb. 2-3 óra alatt "szinte hibátlanra" megtanultam a sima váltást.

Én is így csináltam, vettem egy olcsó kis motort, kimentem vele az utcába (B kat. jogsim már volt) és elindultam - megálltam - üres. Sebesség - elindultam - megálltam - üres. Ezt csináltam egy órán át kb, mielőtt először el mertem indulni a forgalomba gyakorolni.

Most egy kawasaki ZZR-em van, nem különösebben más a váltás benne, mint a kismotoromba (egy malaguti RST volt). Kicsit könnyebben veszi a sebességeket és ugye személyre szabhatóan állítható a váltókar (a kicsin nem volt túl jól állítható).

2013. júl. 10. 21:08
 12/12 anonim ***** válasza:
Én egy kínai 50-es supermotón kezdtem, pontatlan, kemény, durva volt a váltója :/ De csak az 1-es és 2-es közt volt üres. Kb. 10 perc kellett, hogy menjen a váltás. Következő egy Honda CBF 125 volt, meg merem kockáztatni, hogy nincs még egy váltó, ami olyan finoman kapcsolható, mint azon a kis motoron! Hátborzongató, hogy milyen simán, halkan, finoman lehetett vele váltani, bitangjó gép. Következő egy CBF 600-as volt, szintén csak 1-2 közt van üres, nagy baj lenne, ha találnék mégegyet :D 35000km van benne, szóval az a váltó már nem mai gyerek, de finoman kapcsolható, meg vagyok vele elégedve.
2013. júl. 10. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!