Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti hamar tanultatok meg...

Ti hamar tanultatok meg motorozni?

Figyelt kérdés

Én nemrég vettem egy Simsont erre a célra.

Amivel a fő gond van, hogy többnyire mindig elváltom magam lefelé, felfelé nincs gond, mivel ugye sebességek közt vannak üresjáratok.

Más is volt ezzel így, idővel bele lehet jönni?

Továbbá pl. sport motoroknál is ugyanilyen váltás?

2013. júl. 10. 20:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Rendes motornál nincsenek üresek a sebességek között, csak 1-2 között.
2013. júl. 10. 20:36
 2/12 A kérdező kommentje:
Ha pl. valami torlódás van előttem és 3-asban érkezek abból rögtön vissza tudok váltani üresbe avagy egyesbe, vagy csak fokozatonként? Értem ezalatt, hogy egy nagy fokozatból csak egyet tudok visszaváltani egyszerre?
2013. júl. 10. 20:41
 3/12 anonim ***** válasza:

Minden motorban szekvenciális váltó van - vagyis ahhoz, hogy 3-->1-be válts át kell menned a kettesen is. Azaz csak sorba.

Egy nem ronggyá kopott váltóban az 1-->2 vagy 2-->1 váltásnál egy határozott mozdulat után rögtön sebességbe megy a váltó, nem ugrik ki üresbe.

2013. júl. 10. 20:49
 4/12 A kérdező kommentje:

Akkor lehet felüdülés lesz majd normális motoron ülni.

De véleményem szerint a Simson így is tökéletes a tanulásra..

2013. júl. 10. 20:53
 5/12 anonim ***** válasza:

Így egyszerübb szerintem:

például ha 4 sebességes a Simsonod

4

3

2

N

1

[] jelöli, hogy mibe vagy

4

3

2

[N]

1

és a []-t fel-le tudod mozgatni, a váltó fel-le mozgatásával

ha 1-esbe vagy, és jól felhúzod, akkor 2-esbe lesz, ha csak picit, akkor üresbe

2013. júl. 10. 20:56
 6/12 anonim ***** válasza:
Teljesen jó az tanulni, legalább nem cseszed majd szét az első rendes motorod váltóját 500 km alatt, ami többe kerülne, mint az egész szimó :)
2013. júl. 10. 20:56
 7/12 anonim ***** válasza:
ja és ez 2-esből is igaz, picit nyomod le akkor N, ha jobban, akkor 1
2013. júl. 10. 20:57
 8/12 anonim ***** válasza:
hát persze a simson az az alap :) szerintem irtózatosan sok ember a simóval kezdte beleértve engem is :D megtanulod szerelni,szeretni,és megtanulsz motorozni :) de az tényleg gond hogy a simsonnál máshol is találsz üresjáratot mert nekem is van simsonom és nekem nincs ilyen
2013. júl. 10. 20:59
 9/12 A kérdező kommentje:

És nektek nagyon könnyen ment anno?

És ha most valami jó motorotok van az miben/mennyivel jobb másabb?

2013. júl. 10. 21:01
 10/12 anonim ***** válasza:

Simsonnál sem feltétlenül kell beváltanod a sebességek közé - nekem a határozott, de nem erőszakos váltókezelés megoldotta a problémát.

Tehát tudod hogy vissza akarsz egyet kapcsolni: kicsit lassítasz, kuplung behúz ütközésig, lábító (ugye ez a hagyományos megnevezése a lábbal kezelt karnak) nyugodt tempóban, de határozottan lefelé mozdít, ha éreztél egy finom kattanást, akkor lehet visszaereszteni a kuplungot.

2013. júl. 10. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!