Ti hamar tanultatok meg motorozni?
Én nemrég vettem egy Simsont erre a célra.
Amivel a fő gond van, hogy többnyire mindig elváltom magam lefelé, felfelé nincs gond, mivel ugye sebességek közt vannak üresjáratok.
Más is volt ezzel így, idővel bele lehet jönni?
Továbbá pl. sport motoroknál is ugyanilyen váltás?
Minden motorban szekvenciális váltó van - vagyis ahhoz, hogy 3-->1-be válts át kell menned a kettesen is. Azaz csak sorba.
Egy nem ronggyá kopott váltóban az 1-->2 vagy 2-->1 váltásnál egy határozott mozdulat után rögtön sebességbe megy a váltó, nem ugrik ki üresbe.
Akkor lehet felüdülés lesz majd normális motoron ülni.
De véleményem szerint a Simson így is tökéletes a tanulásra..
Így egyszerübb szerintem:
például ha 4 sebességes a Simsonod
4
3
2
N
1
[] jelöli, hogy mibe vagy
4
3
2
[N]
1
és a []-t fel-le tudod mozgatni, a váltó fel-le mozgatásával
ha 1-esbe vagy, és jól felhúzod, akkor 2-esbe lesz, ha csak picit, akkor üresbe
És nektek nagyon könnyen ment anno?
És ha most valami jó motorotok van az miben/mennyivel jobb másabb?
Simsonnál sem feltétlenül kell beváltanod a sebességek közé - nekem a határozott, de nem erőszakos váltókezelés megoldotta a problémát.
Tehát tudod hogy vissza akarsz egyet kapcsolni: kicsit lassítasz, kuplung behúz ütközésig, lábító (ugye ez a hagyományos megnevezése a lábbal kezelt karnak) nyugodt tempóban, de határozottan lefelé mozdít, ha éreztél egy finom kattanást, akkor lehet visszaereszteni a kuplungot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!