Ausztriai és Német autópályán mi a helyzet ilyen szempontból?
Én kamionosként mindkét országot gyakran járom. Sokszor személyautóval is, mert gyakran odakint váltjuk egymást a kollégákkal.
A németeknél - az autópályák hosszához, az ország nagyságához képest - elég ritkán mérnek. Vannak fix kamerák, két kezemen megszámolom hány helyen egész Németországban, ismerem is a legtöbbet. Kb. a pályák felén nincs is korlátozás. Ahol viszont van, ott általában be is tartják. Van miért, mondhatnánk, mert máshol meg lehet hajtani. Én nagyon szeretek ott személykocsival menni, ha épp nincs stau, nagyon szépen lehet haladni, 150 - 160 - nal, ekkor még jól fogyaszt a kocsi, kellemes, de dinamikus utazósebesség. Én bevezetném máshol is a 160 - as maximumot, teljesen kezelhető, kisautóval itthon is e körül járok.
A labanc más tészta, az egy tilalomország. De úgy látom, kb. az autósok fele ott is 140 - 160 között jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!