Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Skoda fabia 1.2 classic...

Skoda fabia 1.2 classic olajnyomás jelző villog, csipog?

Figyelt kérdés

Hidegen semmi baja a kocsinak, kereskedésből hoztuk ki.400km után elkezdett villogni s csipogni az olajnyomás jelző(pirosan).Leállítottam, olajszint rendben, elindítottam, nem jelzett. Haza is jöttem vele 30km-t, semmi gond nem volt.Következő alkalommal odafele 26 km után megint bejelzett, leállítottam, 3 óra után simán hazajöttem vele.Városban nem jelez.Olajcsere, olajszűrő lecserélve mobil 10w40-t kapott.Elmentem 25 km-t semmi baj, majd visszafele 2 óra pihi után 14 km múlva megint villogott, csipogott.

Jelenleg szerelőnél van, 15w40et tesz bele adalékkal.Olajnyomást mért, meleg motornál alacsony, 0,6 :((

SEGÍTENE VALAKI?

2013. júl. 8. 15:24
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Ilyen nevetséges neked?Köszönöm! :(

Nem,nem lett jó, azt nem a motorra kellett költeni, a motorhiba 450km után jött elő, jelenleg azt tanácsolta a szerelő, hogy bontott motrot szerezzünk bele....

2013. júl. 10. 07:30
 12/17 anonim ***** válasza:
Ha valóban a motor rossz állapota miatt nincs már olajnyomás, akkor tényleg jobban jártok, ha kerestek egy jó állapotú bontott motort. Sajnos a motorfelújítás nagyon drága mulatság, és el is lehet rontani, ha nem a megfelelő szakértelemmel és hozzáállással csinálják.
2013. júl. 10. 09:11
 13/17 A kérdező kommentje:
Nos, a 4. szerelőnél kiderült, hogy a motor nem cserés, semmi baja!!!(nem hengerfejes,nem csapágyas, semmi baja :D)..Elektronika baja volt, kész az autóm! :)
2013. júl. 12. 21:51
 14/17 anonim ***** válasza:
Ez jó hír, bár nem értem, hogy akkor a mért olajnyomás miért volt alacsony. Vagy a 0,6 bar megfelelő, csak a szerelő vakított?
2013. júl. 14. 15:10
 15/17 A kérdező kommentje:
A szerelő vakíthatott, elvittük suzuki szervízbe, ott is nézték,s azt mondták 2 körül van
2013. júl. 15. 07:17
 16/17 anonim ***** válasza:
Azért az olajat cseréld le 5w40 re me az kell bele.
2013. okt. 5. 23:14
 17/17 anonim válasza:

Jo napot,

Meg tudná mondani pontosan milyen elektronikai hiba okozta a fábia olajnyomás téves jelzését, ha nem az olajgomba?

Hasonlóval küzdök és csak tippelem, hogy talán a vezetékelés valahol bemelegedéstől megszakad/összeér (remélhetőleg, nem a pumpa adja meg magát bemelegedve) ,de gondolom típushiba es egyazon helyen lehet ez a probléma. Válaszát előre is köszönöm.

2023. aug. 20. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!