Skoda fabia 1.2 classic olajnyomás jelző villog, csipog?
Hidegen semmi baja a kocsinak, kereskedésből hoztuk ki.400km után elkezdett villogni s csipogni az olajnyomás jelző(pirosan).Leállítottam, olajszint rendben, elindítottam, nem jelzett. Haza is jöttem vele 30km-t, semmi gond nem volt.Következő alkalommal odafele 26 km után megint bejelzett, leállítottam, 3 óra után simán hazajöttem vele.Városban nem jelez.Olajcsere, olajszűrő lecserélve mobil 10w40-t kapott.Elmentem 25 km-t semmi baj, majd visszafele 2 óra pihi után 14 km múlva megint villogott, csipogott.
Jelenleg szerelőnél van, 15w40et tesz bele adalékkal.Olajnyomást mért, meleg motornál alacsony, 0,6 :((
SEGÍTENE VALAKI?
Ilyen nevetséges neked?Köszönöm! :(
Nem,nem lett jó, azt nem a motorra kellett költeni, a motorhiba 450km után jött elő, jelenleg azt tanácsolta a szerelő, hogy bontott motrot szerezzünk bele....
Jo napot,
Meg tudná mondani pontosan milyen elektronikai hiba okozta a fábia olajnyomás téves jelzését, ha nem az olajgomba?
Hasonlóval küzdök és csak tippelem, hogy talán a vezetékelés valahol bemelegedéstől megszakad/összeér (remélhetőleg, nem a pumpa adja meg magát bemelegedve) ,de gondolom típushiba es egyazon helyen lehet ez a probléma. Válaszát előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!