Miért világit az olajnyomás vissza jelző lámpa ha az olaj szint meg felelő?
szerintem a mérőműszer megvan hibásodva és ezért jelez a lámpa összevissza, én szerintem.
Én azért elvinném szerelőnek megmutatni, mert annyira én sem értek hozzá még hogy ezt hogyan kell megnézni és mit kell vele csinálni, én még elektronikai hibára is gyanakszom hogy a kötésekkel lehet baj vagy kilazult valami csatlakozó és ezért összeérnek kábelek és lehet ezért világít.
Ez több mindenre is visszavezethető.
1,
Amennyiben csak meleg motornál gyullad ki az olajnyomás lámpa, akkor könnyen lehet, hogy elöregedett/megégett az olaj (hiába csak 7000km van benne), és melegen elveszti a viszkozitását, vagyis annyira lecsökken a kenőképessége, hogy nem tud az olajszivattyú megfelelő nyomást előállítani a kenés biztosítása céljából.
Ebben az esetben egy olajcsere megoldja/megoldhatja a dolgot.
2,
Ha menet közben hol felvillan, hol elalszik a visszajelző lámpa, és az olajszint jó, az olaj nincs megégve (nem koromfekete, és sűrű mint a kátrány) akkor a jeladó gomba vacakol, vagy az érintkezői oxidálódtak el, és nem kap áramot rendesen.
Utóbbi esetben egy drótkefe megoldja a problémát, de a gomba cseréje némi anyagi áldozattal jár.
Itt egy hasonló eset, amire szaki válaszol:
Remélem tudtam segíteni :)
Sziasztok!
Sikerült meg óldani a próblémát? Ha igen, hogyan!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!