Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért világit az olajnyomás...

Miért világit az olajnyomás vissza jelző lámpa ha az olaj szint meg felelő?

Figyelt kérdés
Egy Opel vectra b caravan-ról van szó 2001-es évjárat a motor pedig egy 2 literes Turbó Dizel, olaj csere óta 7ezer km-t futott az olaj ami benn van castrol turbo-dizeles de hogy milyen fajta azt már nem tudom, annyit hogy nem volt olcsó, de nem is ez a lényeg, hanem hogy, el inditom az autót semmi gond, egy idő után ki villan a olajnyomás vissza jelző lámpa, de persze az olaj szint jó, ahogy irtam is csattogás, kopogás, semmi olyan zaj nem jön a motorból aminek nem kéne jönnie, a füst nem kék... mitől lehet ez?

2012. szept. 28. 15:41
 1/6 anonim ***** válasza:
37%

szerintem a mérőműszer megvan hibásodva és ezért jelez a lámpa összevissza, én szerintem.

Én azért elvinném szerelőnek megmutatni, mert annyira én sem értek hozzá még hogy ezt hogyan kell megnézni és mit kell vele csinálni, én még elektronikai hibára is gyanakszom hogy a kötésekkel lehet baj vagy kilazult valami csatlakozó és ezért összeérnek kábelek és lehet ezért világít.

2012. szept. 28. 16:38
 2/6 Alex67 ***** válasza:
88%

Ez több mindenre is visszavezethető.

1,

Amennyiben csak meleg motornál gyullad ki az olajnyomás lámpa, akkor könnyen lehet, hogy elöregedett/megégett az olaj (hiába csak 7000km van benne), és melegen elveszti a viszkozitását, vagyis annyira lecsökken a kenőképessége, hogy nem tud az olajszivattyú megfelelő nyomást előállítani a kenés biztosítása céljából.

Ebben az esetben egy olajcsere megoldja/megoldhatja a dolgot.

2,

Ha menet közben hol felvillan, hol elalszik a visszajelző lámpa, és az olajszint jó, az olaj nincs megégve (nem koromfekete, és sűrű mint a kátrány) akkor a jeladó gomba vacakol, vagy az érintkezői oxidálódtak el, és nem kap áramot rendesen.

Utóbbi esetben egy drótkefe megoldja a problémát, de a gomba cseréje némi anyagi áldozattal jár.

Itt egy hasonló eset, amire szaki válaszol:

[link]

Remélem tudtam segíteni :)

2012. szept. 28. 16:38
 3/6 anonim ***** válasza:
már leírták előttem.... ha olajcsere előtt állsz, akkor próbáld ki azt, hogy rátöltesz egy lityi 20w50es botondot...ez egy picit sűrít...aztán ha ezzel is felvillan, akkor amit leírt az előző...a sűrű olaj nem jó üzemszerűen...meg kell keresni a hibát...
2012. szept. 28. 18:35
 4/6 szántóvető ***** válasza:
A legfontosabb kimaradt:olajszivattyú hiba.méressél szervizben olajnyomást azonnal mert tönkremehet a motor.
2013. febr. 15. 09:50
 5/6 nitormo válasza:
Hasonló, bár nem teljesen ugyan az a problémám van. Kedves kérdező. Megoldódott a problémád? Ha igen, mi történt? Mit vettél, mit cseréltél?
2013. jún. 23. 17:13
 6/6 Gyurmagyerek86 válasza:

Sziasztok!

Sikerült meg óldani a próblémát? Ha igen, hogyan!?

2019. ápr. 11. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!