Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti nem utáltátok meg a benzinm...

Ti nem utáltátok meg a benzinmotort, miután kipróbáltatok egy dízelt?

Figyelt kérdés

A benzines ha nem pörgeted nem megy, ha hajtod zabál. Ha nincs fordulat nincs erő.

A dízelt nem kell pörgetni, mert szinte mindig mindenhol van ereje.

Persze drágább a fenntartása, de a -2-3L/100km előnyből lehet félrerakni karbantartásra.

Én kiábrándultam a benzines autókból.

2013. júl. 7. 20:23
 1/10 anonim ***** válasza:
79%

Valakinek ez jön be, valakinek pedig amaz. Személy szerint én is jobban kedvelem a dízelt, de van olyan ember aki pl pörgetni szereti a gépeket ezért az jön be neki.(benzin)

Én nem utálom semelyiket sem mert van mindkét üzemmódú járművem (benzin, dízel)

2013. júl. 7. 20:32
 2/10 anonim ***** válasza:
én sem szeretem a benzinest mióta már ültem és vezettem 1-2 dízelt
 3/10 anonim ***** válasza:
68%

Nem utáltam meg. Az enyémet nem kell pörgetni, hogy menjen, mindenhol van ereje. Még ott is ,ahova egy dízelt nem lehet pörgetni.

Az a dízel, ami úgy megy mint egy benzines, az hasonlóképpen fogyaszt is, mert ugyanahhoz a menetteljesítményhez nagyobb motor kell... ( és itt saját feltöltött benzinesemre gondolok). Ha betartod az 50/90/110/130-at akkor van előnyben fogyasztás szempontjából a dízel.

Egy másik kérdésnél már megvitattuk, hogy egy modern benzines lehet ugyanakkora pénztemető, mint egy dízel :)

Az én véleményem valahol a középúton van, mindkettőnek meg van az előnye és a hátránya is. Kinek mi szimpatikus, mit engedhet meg magának, azt veszi.

4/10 anonim ***** válasza:
Nálam sem volt ilyen most is dízelem,de ha benzines kocsim lenne az lenne a jó nekem mindig az a jó amim van :)
2013. júl. 7. 20:37
 5/10 anonim ***** válasza:
46%

Én a dízelt utáltam meg, amikor beleültem.:) Motoros lélek vagyok, nekem az kell, hogy 14.000-nél legyen tiltás, és 12.000 körül még kíméled, ha ott váltasz...:) Nekem a pörgős gépek jönnek szóba. Mondjuk az is zavar, hogy a benzinessel (mondjuk 2.0 turbós...) tudok ötösben menni 20-100+ tempót, igaz alul kínzom, de van, hogy nem váltok. Míg a dízel esetén a gázt nem kell nyomnom, de folyton a váltót pöckölgetem. Nekem a benzines tetszik jobban, de egy kisebb benzinessel ezt nem játszod el. (Ugye nincs fordulat kevesebb az erő, de én a benzint forgatom 7k-ig, és 2500-ról még megindul rendesen.)

Bár a legutóbbi 2.000-es úton megkedveltem a dízel egyterűt, hogy 2.000 körül megyek 150 tempót, és a motor csendben zakatol.:) A benzinnel tuti megunnám 200km után a vonyítást.

2013. júl. 7. 22:10
 6/10 Napkiraly ***** válasza:
minden motornak más a karakterisztikája, de alapvetően a dízelekkel próbálják utánozni a benzines karakterisztikát. Régen a dízel a traktort és a teherautót hajtotta, személyautóban nem volt elterjedt
2013. júl. 8. 00:42
 7/10 anonim ***** válasza:

Jogos ,nekem is dízelem van.

A benzinessel nincs bajom csak sokat fogyaszt a dízelhez képest. Aműgy egyszerűbb szerkezet a benzines. Má ha nem kompjúteres anyámkínja. Előnyei még mindíg vannak. Jobban nyűzható és nitrüzni lehet minusz 40 be is beindul. Városba ide oda ugrálni jobb mint a dízel. Amúgy dízel párti vagyok én is de az inkább hosszú utakra jó.

2013. júl. 8. 02:56
 8/10 anonim ***** válasza:

Most egy 200 lovas dízelem van ,nem vetem meg sem a benyát se a dízelt,csak turbós legyen :)

Tervben van egy Lancer vagy egy Impreza :)

2013. júl. 8. 10:53
 9/10 anonim ***** válasza:
Hogy korrekt legyen az összevetés a turbós dízelt szintén turbós benzinessel kell összehasonlítani .Máris más az élmény, bár a fogyasztása a benzinesnek mindig több , de jól is megy.
2013. júl. 8. 14:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Így van! Próbáljunk ki egy 350Le-s benzinest,meg egy 350Le-s dízelt. :)
2013. júl. 10. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!