Fogalmam sincs, nincs fordulatszámmérőm. Viszont egyszer utánaszámoltam fejben és általában 4000-ig szokott tartani a "lendületes" tartomány, nagyon sietőskor viszont belezavarom a 6000-be is. A nyomatékgörbéről, hogy 4000-nél van a maximális nyomaték és 5600-nál a maximális teljesítmény, tehát a "nagykönyv szerint" hajtom még így is, hogy nem ismerem a fordulatot. Vagyis alapesetben a maximális nyomatékot célzom, de nagy tempónál már igyekszem a teljesítménycsúcs közelében autózni.
2011. márc. 14. 22:06
4/21 anonim válasza:
Én is addig, amíg meg nem előzöm az előttem menőt, mert úgy szoktam visszakapcsolni, hogy elég legyen a fokozat, előzés közben nem szeretek a váltással is bíbelődni (hacsak nem tart nagyon sokáig és van rá idő). Olyan 5500-ig azért fel szokott menni, mert a szembe sávban már folyamatosan teli talppal állok a gázon:)
2011. márc. 14. 22:25
5/21 T5- válasza:
Attól függ. Ha van bőven, akkor 5-ben csak leciőzöm, van idő, meg hely úgyis. Persze, ha olyan a kevem akkor visszarakok egyet és akkor hagy halljam a szívóhangot.
Ha meg sietős, vagy szűkös, akkor visszarakok egyet vagy kettőt (sebesség függően), és akkor vagy az előzés befejezéséig, vagy olyan 4500-5000-es fordulatig, 6000 körül ügyanis jön a szabályzás, előtte, meg már nincs ereje, szóval felesleges.
2011. márc. 14. 22:37
6/21 anonim válasza:
nekem a Merci Cl55 AMG -ben 7000 ig van kiirva és álltalában 6000-6500 egy átlagos előzéskor de mikor sietek akk kiakad:) szombaton osztrákban pályán vagy 30 kocsit előztem egyszerre és a kilómétermutató és a fordulatszámmérő is kiakadt (320/7000)
multkor elfelejtettem h nem cl-bn hanem yaris-ban ülök és égett szaga lett a motornak a kamion konvoj előzése után:)
2011. márc. 14. 22:42
7/21 anonim válasza:
Szerencsére nincs forulatszámmérőm, így nincs bűntudatom egy-egy leforgatás után. De szokott járni 6000 felett.
2011. márc. 14. 23:08
8/21 anonim válasza:
Én addig ameddig érzem, hogy húz a motor ha nem húz a köv fokozat. Ha nagyon sürgős akkor simán vissza 3.-ba és úgy fel.
2011. márc. 14. 23:08
9/21 anonim válasza:
Én is azt tudom mondani, mint az első, amúgy körülbelül 2500-3000.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!