Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valaki leírná hogy hogyan...

Valaki leírná hogy hogyan kell kiégetni egy 4 ütemű benzines autót dízel használat után?

Figyelt kérdés
tehát sokat volt kis fordulaton használva az autó és hogyan égessem ki a motorját és kipufogóját?
2013. júl. 4. 21:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
31%

Mit akarsz kiégetni rajta? Látszik, hogy itt úgy mint általában Magyarországon mindenkiben egy autószerelő veszett el, ill. egy pálinkafőző mester vagy politikus de gyakran mind a három egyszerre.

Jöhetnék egy baromsággal, hogy tegyél bele ilyen-olyan adalékokat vagy járasd csúcson addig amíg nem koptatsz bele két javítóméretet de:

1, Nem tudom milyen autó

2, Nem tudom mennyit ment alacsony fordulaton

3, Nem tudom miért képzeled azt, hogy ezt a "kiégetést" törvényszerűen el kell rajta végezned, pláne ha nem is vezeted és nem is tapasztalsz rajta semmit.

A problémád leírásából kiindulva egyet tudok tanácsolni: Hagyd úgy ahogy van, ha szegények vagytok ne tedd tönkre apád autóját.

Ja még valami: Nekem egy Lanciám van 2.0 5 hengeres benzines, 30-nál már veszi az 5-et könnyedén, szóval ne sopánkodj 30-nál a 3-as fokozaton, max ha már ilyen alacsonyan padlógázzal gyorsít a hozzátartozód mert az tényleg megviseli a szerkezetet. De a leírásodból ezt nem tartom valószínűnek.

2013. júl. 6. 22:10
 12/18 anonim ***** válasza:
Benned is elveszett egy autószerelő, de úgy tűnik nem sikerült megtalálni.
2013. júl. 6. 22:13
 13/18 anonim ***** válasza:
46%
22:13 Nagyon konstruktív voltál, érdemes volt ezt a hányást kierőltetned úgy érzem.
2013. júl. 6. 22:39
 14/18 A kérdező kommentje:
1.4-es benzines opel astra classic 2 G én is szoktam vezetni földesúton, meg mindig én állok be a garázsba, tehát szoktam vezetni, 100km-t már biztosa mentem vele, én nem sokat tapasztalok rajta mikor állok be mert alapjáraton csúsztatott kuplungal állok be, de van hogy olyan könnyen elindul meg finoman, és van hogy olyan nehezen indul el hogy csak csodálkozok, amúgy 5 éves újonnan vettük! és hidegen miért rázza magát ha kicsi fordulaton indulok el? úgy rázza magát hogy ugrál a motor, miért?
2013. júl. 7. 10:49
 15/18 A kérdező kommentje:
ja és mikor így elkezdi rázni magát és nyomom a gázt egyre jobban akkor sem hagyja abba, benyomom a kuplungot adok egy két gázt és gázt nyomom és úgy engedem ki a kuplungit hogy van rendes fordulata, és akkor így megszűnik a rángás, de ha ilyen 1100-1200-as fordualttal elindulok hidegen akkor rázza magát
2013. júl. 7. 10:50
 16/18 anonim ***** válasza:

Ez a rázkódás a kuplungra vezethető vissza egy részről. Van olyan, hogy a kuplungtárcsa egy kicsit nedves és akkor nem akar "fogni" és ugrál. De lehet az is, hogy az egyik motortartóbak már nem úgy funkcionál ahogy kellene és hideg motornál a járás kulturálatlanságát ez erősíti fel. Ez a nedves kuplung leginkább télen vagy hidegekben jön elő, míg a motortartóbakos problémát egész évben élvezheti az ember.

Egyébként a G Astránál olvastam olyat, hogy sok városi használat után tényleg ki kell kormolni, ha már nem úgy akar menni mint előtte, csak azért ez is furcsa mert honnan tudja az ember, hogy ment 3 évvel ezelőtt amikor szép fokozatosan kokszolódik be és hozzászokik. Éppen ki lehetne próbálni egy tisztító kúrát, ilyen fiatal kocsiba akár kokszoldót is lehet tenni aztán kiderül, hogy változik-e valami.

2013. júl. 7. 16:28
 17/18 A kérdező kommentje:
használtam spuri adalékanyagot, az ilyen koromtisztító meg ilyesmi, azzal kicsit jobban ment, de amúgy akkor kell csak kiégetni ha a kipufogóvég kormos, igaz? hát ennek a kipufogó végében semmi korom nincs, az ujjamat végighúzhatom benne akármerre nem lesz kormos, a fehér zsebkendő az lehet hogy egy picit feketébb lenne de az sem vészesen, de nem csak ezeket a típusokat kell kiégetni, hanem mindet, egyébként nem budapesten lakunk, hanem kisebb városban, és itt még lámpák sincsenek, szóval itt nincs sok tötymörgés arra hogy bekokszolódjon!
2013. júl. 7. 18:03
 18/18 A kérdező kommentje:
vagyis nincs tötymörgés, csak kis fordulaon használva, mert ez egy kis város, itt nem visz a forgalom mint pesten, és itt olyan finoman gyorsul fel 50-re apám is meg anyám is, hogy egy egyenes szakaszon kellene kb fél km hogy elérje az 50-et, mert beteszi 1 be elindul és simogassa csak a gázt, aztán egyszer csak vált egyet, aztán megint épphogy csak simogassa a gázt, tehát nem csinál kisfordulatról padlógázas gyorsulást!
2013. júl. 7. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!