Valaki leírná hogy hogyan kell kiégetni egy 4 ütemű benzines autót dízel használat után?
jó erre magamtól is rájöttem volna
arra vagyok kíváncsi hogy meddig pörgessem ki kb. meddig pörgessem mielőtt váltok tehát pl megyek vele fél km-et 4500-as fordulaton vagy valami ilyesmire céloztam, meg részletekre vagyok kíváncsi, 1.4-es benzines autó 5600-nál van a max teljesítménye, a max nyomatéka az olyan 4000 körül van, és 6000 körül szabályoz le
Tankolj mellé egy kis E85-t (nem sokat, 25-30%-ot, ennyit megeszik bármi, a motorvezérlő még tudja kompenzálni.
Aztán egy kis autópályázás. Nem a leghosszabb fokozatban, hanem egy fokozattal lejjebb. 140 körüli tempó (már túl sok a rejtőzködő fényképész, többel nem érdemes), mindenképpen legalább a maximális fordulatszám háromnegyede legyen meg. És ebben az üzemmódban menni 200-300 km-t.
Egyszer csináltam ilyet egy ellustult B-Corsával a '90-es évek közepén. (8 szelep, 45 lóerő) Ott ez az üzemmód a 4. fokozat, 150 körüli tempó tiltási fordulatszám környékén,. Bp-Győr Bp oda-vissza.
Utána sem a viselkedésére, sem a fogyasztására nem lehetett ráismerni. Utána kapott egy olajcserét, és a réhi 15W40 helyett jófajta szintetikus ment bele.
Értem.
AZ egy dolog hogy mire van pénz, mire nincs.
A másik dolog, hogy mitől múlik el az ellustultság.
Azt hiszem, az leírtam. Ha csak akkor használod, amikor feltétlenül kell, és akkor is a lehető legspórolósabban, hamar felkapcsolva, akkor az ellustult állapot maradni fog.
Biztos hogy valamit használna.
A lényeg: üzemmelegen, teljes terhelés közelében, sokáig.
De a sima főúton a 120 már veszélyes, nem tudhatod hol fotóznak le.
Az is használna, ha városban,rövid távokon is dinamikusabban közlekednél, nem Skodás-papa módon 1600-nál felkapcsolva. Hanem határozott gázadással, 3500-ig legalább pörgetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!