Citroen xsara 1,6 benzin, Skoda octavia 1,9TDI. Melyik gyorsul jobban?
Haverommal gyorsulni fogunk enyém a skoda 13 éves rendesen karban tartott. SZerintem elég jól megy 110Le
Az övé a xsara sztem kb egyidősek lehetnek.
Nézzük az adatokat:Xsara 110le,kb 1140kg,0-100 11s
Octavia 110le,kb 1300kg,0-100 11s-11,3s
Az adatokból nagyon hasonló a gyorsulásuk.De ami nagyon fontos gyorsulási versenybe az a súly!Hiába hasonló a gyorsulásuk a könnyebb kocsi jóval jobban elindul.A versenyen pedig nem 0-100km/h-ra gyorsultok hanem egy távra.A gyorsulási versenyeken lehet látni bőven erre példát.A könnyű jóval gyengébb motorral rendelkező kocsi simán lenyomja a nehezebb erősebb motorú kocsikat.Pedig a nehezebb,erősebb autó a táv végén jóval magasabb km/h-t ér el a könnyű autó annyit nyert az elején hogy simán nyer.
Ettől még lehet esélyed mert hát otvan az emberi tényező.Ha jól elkapod a rajrot meg jól időzited a kettest nyerhetsz.Azért nemártana a verseny előt egy kis gyakorlás.A dieselekbe nehezebb rájönni mikor is kell ponosan váltani hogy nelegyen se túl hamar se túl késő váltás. Sok sikert.
Jelentem a xsara totálkárra tört :D
Haveromék részegen nekikormányozták egy háznak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!