Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy lehet egy autóba 3 év...

Hogy lehet egy autóba 3 év alatt 300 ezer kilométert belepakolni?

Figyelt kérdés
[link]
2013. júl. 3. 13:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ahogy mondja, ez T6 :)

Általában a nagy köbcentis autókban hosszabbak az áttételek, főleg a németeknél. Az első válaszban szereplő 3.0TDI Q5 is 3800 rpm körül pörög 200km/h-nál. Ezeknek a motoroknak ez nem gyilkolás, más kisebb motorok ennyit forognak 130-as tempóban ( vagy benzinesek esetén előfordul, hogy még többet ). A kerékcsapágyakat sem kell félteni. Olyan autóba, amiben 260km/h-s határolás van ( ugye emlékszünk a régi nagy egyezségre, hogy az e fölötti tempót a gyártók csak a sport modellekben engedélyezik ), de többet is menne, ott nem gagyi kerékcsapágyak vannak.

Az viszont igaz, hogy ezeknek az autóknak a futóműve különbül néz ki ilyen 300k km után, mint azoknak amik leguzulnak városban 150 000-ret :)

2013. júl. 3. 20:19
 12/13 anonim ***** válasza:

Te autód, te ismered jobban, mármint hogy pontosan melyik. Megnézném, hogy műszerfal alapján hány autót ismersz fel. A szerelők közül sem mindenki, csak egy adott márkára specializálódottak (azok között is vannak antitalentumok).

Hiába ilyennek tervezték, mégsem bírja tartósan az ilyen igénybevételt. Ez előbb vagy utóbb kiderül.

Ha meg már a Volvoknál járunk, a hengerfej problémáikat akkor inkább már fel sem hánytorgatom.

2013. júl. 3. 20:25
 13/13 anonim ***** válasza:

Ja sorry, visszaolvasva... Igen, csak egy pillantást vetettem a műszerfalra, láttam felismertem, hogy Volvo, kész, ennyi volt. De most újra megnéztem (csak a kötekedés miatt) és tényleg, láthattam volna, hogy egy benzinesről van szó.

Amit írtam amellett kiállok. Nem arra céloztam hogy már 200ezernél kötelezően kifekszik a motor, én is sok százezer km-ben gondolkozok. De amivel mentek 600-at (és 200 körülire tekerve megvette a következő gazdája), azzal már vigyáznék. Jellemzően ott a mákdarálókban is sok km van, néhány kivételes esettől eltekintve. Ami kevés km és nagyon jó állapotú, azt ott sem cserélik le, csak hogy boldoggá tegyék a következő tulajdonost. Szóval sokadik tulajként már odafigyelnék az autóra, akármennyit is mutat az órája.

2013. júl. 3. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!