Első autó? Szeretnék tanácsokat kérni! Csakis japán vagy német autó jöhet szóba, ezek közül is főleg a Honda (talán Nissan) vagy a Merci amin gondolkodok
A szempontjaim egyszerűek, legyen:
-megbízható
-ne zabáljon sokat
-legyen benne azért erő
Épp ezért merül fel a benzin vagy dízel kérdés elsősorban. A Honda Civic aránylag jó kezdőautónak tűnik (1991-1995), de fogyasztása nálam nem tiszta mivel benzines és nehéz találni egy jó állapotban lévőt manapság.
Hondából még az Accord TDI-n is gondolkodtam, mert az már a teljesítményben és fogyasztásban is jónak tűnik, de mivel Rover motoros kérdéses számomra a megbízhatóság.
A németektől pedig kizárólag a Mercedes 190D-t szemeltem ki, fogyasztása ennek is jó, teljesítmény kérdés (72 paci de nagy tömeg), valamint vélhetően drágák bele az alkatrészek.
Nissanokat egyáltalán nem ismerem, a VW csoportos kocsik pedig nem érdekelnek.
Én értem mire gonol a Mercis.
Ha egy sokat futott motor jól megcsinálsz akkoraz ugyanúgy megy tovább sokat.Ha kijön 1,5 millióból abból igazi autó lesz!!Nem ilyen befecskendezős fos.
Értem én is mire gondol, csak nem tartom logikusnak.
Ha lenne sok felesleges pénzem, akkor valószínű én is eljátszanék ilyen autó felújítós dolgokkal.
Viszont ha abból indulok ki, hogy valaki összespórol 1.5 millát, hogy legyen egy megbízható autója,akkor nem gondolom, hogy a leglogikusabb választás a bontóból való lepusztult ex prémium kocsi tákolás.. Én csak erre gondolok
Én azt el hiszem, hogy a maga korában jó kocsi volt ez.
De azt, hogy egy 20 éves Mercedes jobb, mint mondjuk egy 4-5 éves Focus, azt már kétlem, több okból is.
A Civicek mellett szólnék pár szót. Igen, sok a széthajtott roncs, de ha talász egy jobbat, az örökre a barátod marad. Nekem is az van és ezelőtt is volt már kettő(89/98/07-es), a régiekbe kb. 170-180-e km-t hajtottam bele darbonként(évi 20-25e), és már bőven 300e. felett voltak mikor eladtam. A kötelező szervizeken kívül néha-néha egy szilent csere és semmi több. A fogyasztás a lábfüggő -mint minden autónál-, normálisan hajtva az 1,4-es és az 1,5-ös is megáll 6l körül. Igaz, a jobb állapotúaknak megkérik az árát, de nem hiába. Széthajtottat pedig nem csak Civicből találni..
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!