Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autó? Szeretnék tanácsoka...

Apexpredator kérdése:

Első autó? Szeretnék tanácsokat kérni! Csakis japán vagy német autó jöhet szóba, ezek közül is főleg a Honda (talán Nissan) vagy a Merci amin gondolkodok

Figyelt kérdés

A szempontjaim egyszerűek, legyen:

-megbízható

-ne zabáljon sokat

-legyen benne azért erő

Épp ezért merül fel a benzin vagy dízel kérdés elsősorban. A Honda Civic aránylag jó kezdőautónak tűnik (1991-1995), de fogyasztása nálam nem tiszta mivel benzines és nehéz találni egy jó állapotban lévőt manapság.

Hondából még az Accord TDI-n is gondolkodtam, mert az már a teljesítményben és fogyasztásban is jónak tűnik, de mivel Rover motoros kérdéses számomra a megbízhatóság.

A németektől pedig kizárólag a Mercedes 190D-t szemeltem ki, fogyasztása ennek is jó, teljesítmény kérdés (72 paci de nagy tömeg), valamint vélhetően drágák bele az alkatrészek.

Nissanokat egyáltalán nem ismerem, a VW csoportos kocsik pedig nem érdekelnek.

2013. júl. 2. 12:16
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:

Szerintem ha Mercedes akkor W202 250 D és TD.

Ennyiért jót kapsz.Erősebb és nem fogyaszt sokat.

[link]

2013. júl. 3. 20:17
 12/36 anonim ***** válasza:

16 éves Mercedes-ért 700.000-et nem adnék...

Jó autó lenne, ha tényleg annyit futott volna, mint ami a hirdetésben van. :) Dehát... tudjuk, hogy egy ekkora motorral szerelt prémium kategóriás kocsival nem ennyit mennek.

Ebben legalább 4-500.000 km van, a belsején is szépen látszik a kopás. És akármennyire is Mercedes, sokat futott,nagyon öreg és drága is

2013. júl. 4. 09:09
 13/36 A kérdező kommentje:

Ezzel én is szemeztem, köszönöm a tippet! De egyre jobban húzok inkább a japánok felé... És ahogy a 12-es válaszoló írta, 700-at nekem se érne meg, főleg hogy egyelőre nincs is annyi keretem.

2013. júl. 4. 13:04
 14/36 A kérdező kommentje:
Egyre jobban szűkítettem a kört és valószínű, hogy egy '97-es Honda Accord TDI-t veszek célkeresztbe, esetleg egy barátom ajánlására még a '95-ös Toyota Carina-t is számításba veszek. Ezekről ha van tapasztalat akkor tulajok válaszát szíves-örömest fogadnám!
2013. júl. 4. 18:34
 15/36 anonim ***** válasza:
Ne azt nézd hogy hány éves. Mostanában divat hogy a forgalmiba az évszám minél nagyobb, de a ccm, minél kisebb legyen. Igenis nem kell sajnálni egy 10-15 éves Mercedesre, Audira a pénzt, mert azok néhány év múlva is kocsik maradnak, ellentétbe a fiat stilo, meg meg alfa romeo, meg mittudomén mikkel szembe
2013. júl. 5. 17:18
 16/36 A kérdező kommentje:
Engem nem érdekel a divat, csak egy megbízható és keveset fogyasztó kocsit keresek, ami megfizethető még a kezdőtőkémmel. Egyébként ki van zárva, hogy én olasz kocsit vegyek - ugyanez igaz a franciákra is.
2013. júl. 5. 19:35
 17/36 anonim ***** válasza:
250 D keveset eszik.
2013. júl. 5. 19:40
 18/36 4165 ***** válasza:
Nem akarlak elkeseríteni, de ennyiért ezekből túl jó nem lesz. Válassz németet. A japán drága tanulópénz. Benzineset. A dízelekből már túl vannak egy vagy jól vagy rosszul sikerült motorfelújításon.
2013. júl. 8. 20:30
 19/36 anonim ***** válasza:
Egyet értek. Kerüld a régi, 4-500.000-et futott dieseleket, főleg, ami prémium márka, mert azzal nagyon-nagyon sokat mentek, és ha abban elromlik valami, hát.... gáz...
2013. júl. 9. 10:35
 20/36 anonim ***** válasza:

Golf 3 1.9 TDI

A3 1.9 TDI

Talán Jetta,Octaviában is volt.

Polo 1.9 TDI

2013. júl. 9. 10:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!