Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha még elég vastag a féktárcsa...

Ha még elég vastag a féktárcsa szóba jöhet a felszabályozása esztergályossal, vagy mindenképpen újat kell venni?

Figyelt kérdés
Tegnap este munkába menet kopott le teljesen a fékbetét és megsérült rendesen a tárcsa szóba.Nem érték hozzá ,de a férjem állítja ,hogy már máskor is csináltatott ilyent az esztergályos édesapjával egy régebbi autójánál.
2013. jún. 30. 16:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Motoroknál szokás néha csinálni, itt egy ETZ köszöni szépen, megvan így. Csak ügyelni kell, hogy hogyan csinálják, tehát nem szedi ki, és fordítja meg stb a tárcsát, mert nem lesz pontos a két oldal. Ha csináltak ilyet tudják, hogy a tárcsa el lehet deformálódva. Egyébként nem a legjobb megoldás, de működőképes. Autó esetén mondjuk ilyet még nem láttam.
2013. jún. 30. 16:08
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
Én már láttam ilyet, ráadásul egy Mazda 6-nál. Nem kell tőle félni hogy ha normálisan megcsinálják.
2013. jún. 30. 16:20
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Féktárcsát nem éri meg megcsináltatni, mert ha rosszul csinálják akkor menet közben rázhat is és fékezésnél ezt mégjobban fogod érezni, ez tönkreteheti a felfüggesztést is. Szerintem vegyél újat párban adják és már nem drágák ezek az alkatrészek.
2013. jún. 30. 16:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Állítólag hetente több ilyent csinál az apukája,autószerelők is visznek hozzá féktárcsákat,én mégis félek ...hosszú külföldi út előtt állunk.
2013. jún. 30. 16:46
 5/7 anonim ***** válasza:
90%
Hát most beszéltem pont ismerősömmel, aki mesélte, hogy egy Zastava GTL55-el ilyen esztergával felszabályozott féktárcsával járnak már 10 éve. Végülis, ha rossz az hamar kiderül, tehát az utatok előtt.
2013. jún. 30. 16:59
 6/7 anonim ***** válasza:
92%

# 3

Az az esztergályos aki nem tud felszabályozni egy féktárcsát normálisan az ássa el magát, és ne hívja magát szakinak.☺

2013. jún. 30. 17:19
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Minden autónál meg van adva a minimális tárcsavastágság mérete (pl. 6 mm). Ha esztergálás során még kiadja ezt a méretet, akkor gond nélkül használható.
2013. júl. 1. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!