Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Féktárcsa+betétcsere után...

Féktárcsa+betétcsere után melegszik mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tegnap kicseréltem 2005-ös wagon r+ kocsimon a féktárcsát és a betétet ami után a fékhatás tökéletes de a problémám, hogy mind a két oldal melegszik ha ráköpök sistereg. A fékpofák darabjához adtak darabonként kettő drótszerű valamit aminek én semmi jelentőséget se tulajdonítottam ezért nem raktam be. Lehet, hogy ez okozza a problémát?

2013. ápr. 29. 09:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

merész, hogy tárcsát is te cseréltél

már régen szereltem tárcsaféket (és nem suzukin), de akkor azok a kis drótszerű valamik a betét szabad mozgását biztosították (hogy ne szoruljon be a tárcsához)

egyáltalán így néz ki amit vettél? [link]

2013. ápr. 29. 09:25
 2/12 Beviz Elek ***** válasza:

Ha gurulsz nem èrzödik hogy enyhèn fog a fèk? Cserènèl illik fèktisztìtóval lemosni a fèknyerget stb, hogy a betèt rendesen tudjon jàrni.

Emellett van mèg 2 fèmrùd ami ki-be jàr fèkezèsnèl. Ha az koszos/rozsdàs a betèt nem jön ki ès emiatt melegedhet/folyamatosan fèkezhet a kocsi.

Nekem ez magàtól jött elö. Fèlreàlltam, belerugtam 2-t, kiugrott, tovàbbmentem. Ha ùjra beszorul ùjra megrugdostam. Hazaèrtem, lebontottam gyorsan, megtakarìtottam azt a 2 fèmet bezsìroztam ès nagyon szèpen ment tovàbb, semmi baja sem volt.

2013. ápr. 29. 10:02
 3/12 A kérdező kommentje:
igen így néz ki
2013. ápr. 29. 10:04
 4/12 Beviz Elek ***** válasza:

Én pedig erre gondoltam: [link]

A betétekre is kellenek a rugószerű cuccok amit a másik válaszoló mutatott (bár sokféle van), azok tartják megfelelő helyen a betétet. Azoktól általában nehezebb is összeszerelni, de utána stabilabban fog állni a betét.

2013. ápr. 29. 10:10
 5/12 anonim ***** válasza:

"merész, hogy tárcsát is te cseréltél"

Miért? Annyira bonyolult?

2013. ápr. 29. 10:25
 6/12 anonim ***** válasza:
Nem bonyolult,csak veszélyes.
2013. ápr. 29. 15:32
 7/12 anonim ***** válasza:

Most ha megint megkérdezem, hogy miért, akkor megharagszol ? :D

Annak a pár fémbiszbasznak az a szerepe, hogy a helyén tartsa a fékbetétet / amikor fékezés után a csúszka visszaáll alaphelyzetbe, akkor a betétnek is menni kellene vele/. Gondolom ha benyúlsz a kerék mögé, akkor simán meg tudod mozgatni kézzel a fékbetétet, ami nem igazán egészséges. Ha kihagytad a rögzítőelemeket, akkor esélyes, hogy nincsenek a helyükön a fékbetétek, így menet közben hozzáérnek a tárcsához... Szerintem a betétek rögzítő fém elemeit jó lenne minél hamarabb helyükre rakni, különben 1-2 hónapon belül megint fékgenerálod lesz.

2013. ápr. 29. 15:58
 8/12 anonim ***** válasza:
A komplett tárcsa-betét cseréről beszélek h. veszélyes... Mert elég 1 dolgot elfelejteni,és vagy lesz féked vagy nem...
2013. ápr. 29. 16:10
 9/12 anonim ***** válasza:
Akkor eddig én még nem hagytam ki semmit :)
2013. ápr. 29. 16:58
 10/12 Beviz Elek ***** válasza:
Èn itthon elkezdtem szerelgetni a sajàt kocsimat. Fèktàrgya, kerèkagy, lengökarok, fèltengely, stb. Szètkaptam 23 èves fejjel, összeraktam, majd KIPRÓBÀLTAM. Nem volt semmi gond, minden jó volt, de nem a keresztezödès elött vettem volna èszre hogy jè, nincs fèk. Nem is bonyolult összerakni ès alap dolog az is, hogy valamit megcsinàlsz, majd kipróbàlod.
2013. ápr. 29. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!