Féktárcsa+betétcsere után melegszik mi lehet a probléma?
merész, hogy tárcsát is te cseréltél
már régen szereltem tárcsaféket (és nem suzukin), de akkor azok a kis drótszerű valamik a betét szabad mozgását biztosították (hogy ne szoruljon be a tárcsához)
egyáltalán így néz ki amit vettél? [link]
Ha gurulsz nem èrzödik hogy enyhèn fog a fèk? Cserènèl illik fèktisztìtóval lemosni a fèknyerget stb, hogy a betèt rendesen tudjon jàrni.
Emellett van mèg 2 fèmrùd ami ki-be jàr fèkezèsnèl. Ha az koszos/rozsdàs a betèt nem jön ki ès emiatt melegedhet/folyamatosan fèkezhet a kocsi.
Nekem ez magàtól jött elö. Fèlreàlltam, belerugtam 2-t, kiugrott, tovàbbmentem. Ha ùjra beszorul ùjra megrugdostam. Hazaèrtem, lebontottam gyorsan, megtakarìtottam azt a 2 fèmet bezsìroztam ès nagyon szèpen ment tovàbb, semmi baja sem volt.
Én pedig erre gondoltam: [link]
A betétekre is kellenek a rugószerű cuccok amit a másik válaszoló mutatott (bár sokféle van), azok tartják megfelelő helyen a betétet. Azoktól általában nehezebb is összeszerelni, de utána stabilabban fog állni a betét.
"merész, hogy tárcsát is te cseréltél"
Miért? Annyira bonyolult?
Most ha megint megkérdezem, hogy miért, akkor megharagszol ? :D
Annak a pár fémbiszbasznak az a szerepe, hogy a helyén tartsa a fékbetétet / amikor fékezés után a csúszka visszaáll alaphelyzetbe, akkor a betétnek is menni kellene vele/. Gondolom ha benyúlsz a kerék mögé, akkor simán meg tudod mozgatni kézzel a fékbetétet, ami nem igazán egészséges. Ha kihagytad a rögzítőelemeket, akkor esélyes, hogy nincsenek a helyükön a fékbetétek, így menet közben hozzáérnek a tárcsához... Szerintem a betétek rögzítő fém elemeit jó lenne minél hamarabb helyükre rakni, különben 1-2 hónapon belül megint fékgenerálod lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!