Mennyi az éves fenntartási költsége egy 250 ccm-es motornak?
Konkrétan egy Honda CBF 250 -esre gondoltam.
Anyagilag nem nagyon vagyok eleresztve, ezért érdekelne, mennyibe kerül évente, havonta egy ilyen motor fenntartása, ismeretlenül nem akarok belevágni ebbe akármennyire is szeretném. Mennyibe a havi költsége plusz kiadások nélkül, mit érdemes rajta cserélni, csináltatni bizonyos időközönként (pl gumik) és ezek mennyibe kerülnek?
Soha nem volt még se motorom se autóm, ezért sem vagyok tisztában a dolgokkal.
http://www.youtube.com/watch?v=oCZ7kwWiOBw
Teljesítményadó:
(elosztod hónapokra)
Biztosítás:
netrisk.hu, vagy clb.hu Ezek un. alkusz cégek, akik ismerik az összes biztosító összes ajánlatát. Van kalkulátoruk is, ahol a te és a motor adatainak megadása után kidob egy csomó ajánlatot. Anélkül, hogy ki kellene fizetni, szóval megnézheted, mennyibe kerülne neked a motorra a kgfb. Mert ez ugye sokmindentől függ, életkorodtól, jogsid mióta van meg, lakóhelyedtől, a motor teljesítményétől és korától, ezért ezt senki nem tudja megmondani neked.
Benzin:
Egy 4T 250-es motor 3l-nél szerintem nem kellene, hogy többet fogyasszon 100-on. Ennek fényében számold ki, hogy mennyibe kerülne neked a benzin.
Kopó alkatrészek cseréje:
Ahány bolt, és ahány márka, annyi ár. Keress rá, és tudsz számolgatni:)
Amik még egyszeri de viszonylag nagy költségek:
Átírás. Erre is van kalkulátor, azon a lapon balra találsz, amit fenn linkeltem.
Védőfelszerelés, bukósisak. Ez bizony húzós, ha fontos a biztonságod is. Ha mindent venned kell (protektoros felső és alsóruházat, magas szárú cipő és bukó) sacc/kb 80-100e Ft alatt nem úszod meg:( De ez csak tipp, majd jön valaki aki jobban ért hozzá, mert nekem még nem kellett ilyenre költenem, csak kismotorom van:)
Végezetül ezt is elolvashatod:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!