Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi az éves fenntartási...

Mennyi az éves fenntartási költsége egy 250 ccm-es motornak?

Figyelt kérdés

Konkrétan egy Honda CBF 250 -esre gondoltam.

Anyagilag nem nagyon vagyok eleresztve, ezért érdekelne, mennyibe kerül évente, havonta egy ilyen motor fenntartása, ismeretlenül nem akarok belevágni ebbe akármennyire is szeretném. Mennyibe a havi költsége plusz kiadások nélkül, mit érdemes rajta cserélni, csináltatni bizonyos időközönként (pl gumik) és ezek mennyibe kerülnek?

Soha nem volt még se motorom se autóm, ezért sem vagyok tisztában a dolgokkal.

http://www.youtube.com/watch?v=oCZ7kwWiOBw

2013. jún. 29. 16:47
 1/3 A kérdező kommentje:
Közben olvastam, hogy a költségek függnek a korától is, ezért gondoltam leírom, hogy 6-8 éves motort nézegettem, 2006-osat.
2013. jún. 29. 16:54
 2/3 anonim ***** válasza:

Teljesítményadó:

[link]

(elosztod hónapokra)

Biztosítás:

netrisk.hu, vagy clb.hu Ezek un. alkusz cégek, akik ismerik az összes biztosító összes ajánlatát. Van kalkulátoruk is, ahol a te és a motor adatainak megadása után kidob egy csomó ajánlatot. Anélkül, hogy ki kellene fizetni, szóval megnézheted, mennyibe kerülne neked a motorra a kgfb. Mert ez ugye sokmindentől függ, életkorodtól, jogsid mióta van meg, lakóhelyedtől, a motor teljesítményétől és korától, ezért ezt senki nem tudja megmondani neked.

Benzin:

Egy 4T 250-es motor 3l-nél szerintem nem kellene, hogy többet fogyasszon 100-on. Ennek fényében számold ki, hogy mennyibe kerülne neked a benzin.

Kopó alkatrészek cseréje:

Ahány bolt, és ahány márka, annyi ár. Keress rá, és tudsz számolgatni:)

Amik még egyszeri de viszonylag nagy költségek:

Átírás. Erre is van kalkulátor, azon a lapon balra találsz, amit fenn linkeltem.

Védőfelszerelés, bukósisak. Ez bizony húzós, ha fontos a biztonságod is. Ha mindent venned kell (protektoros felső és alsóruházat, magas szárú cipő és bukó) sacc/kb 80-100e Ft alatt nem úszod meg:( De ez csak tipp, majd jön valaki aki jobban ért hozzá, mert nekem még nem kellett ilyenre költenem, csak kismotorom van:)

Végezetül ezt is elolvashatod:

[link]

2013. jún. 29. 19:39
 3/3 anonim ***** válasza:
350ccm-ig a biztositás elenyésző,nekem a 250-es robogómra pl.3500 Ft az éves dij. Gumiszett kb 50e , ezeket el tudod használni egy idényben ,a fogyasztás biztos,hgoy több lesz 3 litertől,mivel nagy fordulaton járó , nagyon gyenge motorok . Olaj és szűrők 10e ft alatt megvannak ,ezt is illik minden idényben cserélni,tehát aki előttem 100e körüli költséget irt,az közel járt a valósághoz - persze ha szigoruan be akarod tartani az előírásokat :)
2013. júl. 30. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!