Mi az hogy "sok vizsga"?
a hirdetésekben ott szokott lenni meddig érvényes a vizsgája. (év/hó)
Ebből látható mennyi az a sok.
Mindenkinek van egy "szerintem" véleménye. Akkor most leírom mégegyszer a valósat. A vizsga 'mennyisége' azt jelenti, hogy a műszaki vizsgából még mennyi van vissza. Sok vizsgás, az nagyjából friss műszaki vizsgát jelent. Még sok van rajta, azaz sokára jár le.
Kérlek benneteket, ezt fogadjátok el, mert így van, akkor is, ha eddig máshogy gondoltátok. :)
Akárhogy ízlelgetem ezt a kifejezést, nekem ez szemantikailag nincs rendben, talán azért mert a "sok" nem időfogalommal van párosítva. Ez valami nepper-szleng lehet, mindenesetre bántóan pongyola megfogalmazás, különösen hirdetésben olvasva.
Mindazonáltal el kell fogadnom azokat a válaszokat, amelyek a vizsga érvényességi idejét hozták ki "megfejtésnek".
Ez igazából egyáltalán nem nepper-szleng, rengeteg magánember használja a szót, lehet, hogy a Te tájékodon nem, de itt a dunántúlon szinte mindenki ismeri.
Az analógia egyszerű. Sokan használják azt a kifejezést, hogy "van rajta" műszaki. Innentől már adja magát a dolog.
- Mennyi műszaki van rajta?
- Sok.
- Tehát sok műszaki vizsgával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!