Friss müszakis kocsin jelezhet a fékbetét kopás jelző?
most vettem egy használt autót teljesen friss műszakival azóta össz-visz 10 km-t mentem vele és jelez a fékbetét kopás jelző.
nem nagyon vagyok müszaki zseni de tudtommal a müszakin nézik a fékbetétek állapotát ugyhogy nem szabadna 10 km után jeleznie
szoval a kereskedés válalta h müszakiztatja és ha valami gond van vele akkor megcsinálja.ilyen esetbe élhetek panasszal a kereskedőnél és a müszakiztató szerviznél és szerintetek kötelezhetem őket h megcsinálják?
Azért a fék még a kopási határ alatt is bőven fog, így nemcsoda hogy simán átment műszakin. Ne úgy képzeld el, hogy a kopásjelző jelzése után már 100km-rel nem tudsz megállni :D
Előttem is írták, műszakin csak a fékhatást nézik. Ha kereskedésben történt a felkészítés, akkor biztosan kaptál róla számlát és munkalapot. Ha azon nincs rajta, hogy volt betétcsere ( és gyanítom , hogy nincs, mivel ha akkor esetleg még nem jelzett a kopásjelző, akkor még alánézni is lusták voltak :D ) akkor nincs okod panasszal élni. Ha rajta van, akkor viszont már igen. Ez amúgy nem egy nagy probléma, egy garnitúra első betét cserével márkaszervizben van is talán vagy 10-12 000 forint egy átlag autóra.
Hát én még nem néztem át úgy kocsit vizsgára hogy a fekbetetet tarcsat ne ellenoriztem volna,kis tukorrel fel perc.
Persze a kereskedes erdeke a koltseghatekonysag, az is lehet hogy csak kabelhiba,vagy cserenel lemaradt a csati stb
Na kiderült h nem a fékbetét kopásjelző sipol hanem nem megy az egyik henger és azért sipol mert fals levegőt szív egyik autó szerelő ismerősöm mondta nekem h ilyenkor a kereskedést terheli a javítást mivel fő darabrol van szó és fél év garanciát kötelesek adni a használt autókra is
mit tudtok ti erről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!