Az oktatónak vagy a vizsgabiztosnak kell adni pénzt?
Nézd... Én a vizsgabiztosnak egy Forintot sem fogok adni, pedig nekem is mostanában lesz a vizsgám... Az oktatómnak viszont már most megvettem az ajándékot! Ő foglalkozott velem nem keveset és Ő volt aki megtanított vezetni és nem a vizsgabiztos, aki csak beül mögém egy körre...
Ez olyan, dolog, ha adni akarok, mert úgy érzem, akkor fogok is adni, de, ha elvárja, akkor velem mellényúlt!
Az itt a baj, hogy ezek a kenőpénzek már annyiba belemaródtak a társadalomba, hogy azt hiszik, teljesen jogos. Pedig a vezetni tanítás ugyanolyan szolgáltatás, mint például a mosógépjavítás, ott mégse adunk kenőpénzt.
Az oktatónak az a dolga, hogy megtanítson vezetni. Nem a plusz pénzért, hanem azért, mert EZ A DOLGA.
Az orvossal ugyanez a helyzet ahogyan a nyelvvizsgabiztosokkal is. Csak képzeljétek el, mi lenne ha a gázszerelő is így dolgozna? Ja, nem adtál plusz pénzt? Akkor nem kötöm be rendesen, aztán felőlem fulladj meg vagy robbanj fel.
Nagyon elharapózott nálunk ez a borravaló osztogatás, gyakorlatilag már mindenhol alap elvárás lett.
El lehet rajta gondolkozni, hogy ez kinek a hibája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!