Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az oktatónak vagy a vizsgabizt...

Az oktatónak vagy a vizsgabiztosnak kell adni pénzt?

Figyelt kérdés
2 hét múlva lesz a forgalmi vizsgám. Rutinnál kérdeztem az oktatót h adjak e a vizsgabiztosnak pénzt erre ő mondta h isten őrizz. (kicsit égő volt) A forgalmi vizsga után az oktatónak ilyen esetben adhatok pénzt? de csak vizsga után úgymond ilyen köszönetpénz?
2009. okt. 14. 08:05
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%
Még vmi. Azt is mondta az oktatóm, h bp-en a budai vizsgapályán nem engednek át, ha nem adsz pénzt.
2009. okt. 16. 20:47
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Nézd... Én a vizsgabiztosnak egy Forintot sem fogok adni, pedig nekem is mostanában lesz a vizsgám... Az oktatómnak viszont már most megvettem az ajándékot! Ő foglalkozott velem nem keveset és Ő volt aki megtanított vezetni és nem a vizsgabiztos, aki csak beül mögém egy körre...

Ez olyan, dolog, ha adni akarok, mert úgy érzem, akkor fogok is adni, de, ha elvárja, akkor velem mellényúlt!

2009. okt. 18. 00:32
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Az itt a baj, hogy ezek a kenőpénzek már annyiba belemaródtak a társadalomba, hogy azt hiszik, teljesen jogos. Pedig a vezetni tanítás ugyanolyan szolgáltatás, mint például a mosógépjavítás, ott mégse adunk kenőpénzt.

Az oktatónak az a dolga, hogy megtanítson vezetni. Nem a plusz pénzért, hanem azért, mert EZ A DOLGA.

Az orvossal ugyanez a helyzet ahogyan a nyelvvizsgabiztosokkal is. Csak képzeljétek el, mi lenne ha a gázszerelő is így dolgozna? Ja, nem adtál plusz pénzt? Akkor nem kötöm be rendesen, aztán felőlem fulladj meg vagy robbanj fel.

Nagyon elharapózott nálunk ez a borravaló osztogatás, gyakorlatilag már mindenhol alap elvárás lett.

El lehet rajta gondolkozni, hogy ez kinek a hibája.

2009. okt. 18. 08:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!