Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az oktatónak vagy a vizsgabizt...

Az oktatónak vagy a vizsgabiztosnak kell adni pénzt?

Figyelt kérdés
2 hét múlva lesz a forgalmi vizsgám. Rutinnál kérdeztem az oktatót h adjak e a vizsgabiztosnak pénzt erre ő mondta h isten őrizz. (kicsit égő volt) A forgalmi vizsga után az oktatónak ilyen esetben adhatok pénzt? de csak vizsga után úgymond ilyen köszönetpénz?
2009. okt. 14. 08:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ém a 10.04-el értek egyet. Tényleg vannak olyan városok, ahol ha pl 1 bizonyos iskola tanulója vagy, akkor pénz nélkül a büdös életbe nem lesz meg a jogsid. Egyébként utána már én is fölöslegesnek tartom. És ha nem az oktató súgta, hogy adj pénzt, akkor szerintem nem kell, csak légy ügyes.
2009. okt. 14. 11:05
 12/23 anonim ***** válasza:
89%
A rejtett kamera tényleg nem rossz, jol le lehetne vele jàratni néhàny orvost is.
2009. okt. 14. 11:09
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Olyan kedvesen írta a kérdező a köszönetpénzt,hogy gondolom,nem is sejti,mennyi mocskos dolog van a gépjárművezető-képzésben IS.

Örülhet,hogy a rutin vizsgánál lebeszélte az oktató,ugyanis sokan úgy csinálják,hogy zsebre teszik a pénzt,ha meg nem sikerül a vizsga,azt mondják,nem volt lefizethető a vb.És még sorolhatnám napestig..

De nem lehet általánosítani,hogy minden oktató/vizsgabiztos korrupt!!!

Amúgy valóban egy üveg itallal szokták megköszönni az oktatónak (vb-nek szerintem nem),ha elégedettek voltak,úgy,mint sok helyen máshol.Ha meg nem,akkor viszlát!Mindenki eldöntheti,az oktató nem várja el,mint az orvos a hálapénzt.

Ez az én tapasztalatom.

Egy oktatófeleség

2009. okt. 14. 11:41
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Én nem adnék. Érettségin se köszönöm meg a vizsga elnöknek, hogy köszi, hogy nem buktattál meg.

Mellesleg nekem egyszer sem kellett fizetni vizsgákon, hogy átengedjenek, pedig direkt diktafonnal jártam vizsgázni, de ennek ellenére nagyon korrekt volt az elnök.

Egyébként azoknál a vizsgáztatóknál, akiknek kéne fizetni, hogy átengedjenek, általában szokott szólni az oktató, hogy vizsgára hozzál borítékot.

2009. okt. 14. 13:03
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
ne adj, inkább menj olyan sulihoz, ahol a tulajnak sok jó kapcsolata van. Én is egy ilyen sulinál tanultam és a diákok 80%-a elsőre átment minden vizsgáján, 95%-nak pedig a másodikra meglett, szal ha nem csináltunk nagy baromságot átengedtek. Iskola nevét és működési körzetét direkt nem írom mert jobb az mindenkinek:)
2009. okt. 14. 16:06
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Én, mielőtt elkezdődőtt a forgalmi vizsgám kifizettem az oktatónak...majd 2 óra gyakorlás és jött a vizsgabiztos...
2009. okt. 14. 17:06
 17/23 anonim ***** válasza:
Én is pont 2 hét múlva megyek, de nem adok neki, Pécsett talán nem olyan genyák a vizsga biztosok, de kitudja.
2009. okt. 14. 19:48
 18/23 anonim ***** válasza:
78%

Én vagyok az oktatófeleség!

A férjem üzeni,hogy persze,az oktatónak szoktak adni és jóóó sokat. :-):-):-):-):-):-):-)

(Ez volt a vicc,nem kell lepontozni,vagy lehurrogni.)

2009. okt. 15. 08:03
 19/23 A kérdező kommentje:

köszönöm h ilyen sokan írtatok:)

utolsó..jó volt :D

nekem nő az oktatóm, neki is illik italt adni v inkább pénzt? és kb mennyit szoktak adni?:)

tudom h ez a munkája de hát sajnos ilyen világban élünk:S

2009. okt. 15. 20:27
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Én ma kérdeztem rá az oktatónál, h kell-e adni a vizsgabiztosnak vmit. Ő azt mondta, h rutinnál nem szoktak, ha valakitől elkéri az oktatója, az le is nyúlja. a Forgalminál szokás adni 10e Ft-ot. az meg h adsz-e jattot az oktatónak, a te dolgod, ezen nem fog megsértődni.
2009. okt. 16. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!