Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kocsi rettenetesen füstöl....

Kocsi rettenetesen füstöl. Mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Nem a mienk a verda, és ez a gond. Egy régi VW Golfról van szó, hatalmas fekete füstfelhőt ereszt ki, és rendszeresen jár az utcában. Durvább, mint 10 kamion, utána percekig nem lehet kimenni.

Nem tudom, mit tankol az illető, de ez már így sok. Ráadásul direkt csinálják, van, hogy többször egymás után oda-vissza járkál, és vigyorog benne két balfék, amikor látják, hogy köhögök.

Hívtam már a zsarukat, rendszám is megvan, de azt mondták, sokmindent nem tudnak csinálni, max igazoltatják. A forgalmit nem vonhatják be.

2013. jún. 23. 16:19
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Úgy tudtam jogom van egészséges környezetben élni. Ha te nem akarsz, a te bajod, de én fellépek az ellen, aki ezt a jogomat megsérti. Nem fogok azért bemenni a kapuból, bezárkózni meg kussolni, mert szerinted kussolnom kéne. Ha neked még mindig nem tetszik, írd meg a lakcímed és odamegyek autógumit égetni.
2013. jún. 24. 20:18
 12/24 T5- ***** válasza:
0%

Gyere bátran. Ha jössz szólok pár havernak, aztán egyik este csinálhatunk egy kis gumiégetéssel egybekötött gyorsulást úgyis van itthon vagy 2 garnitúra szar gumi ami gumifüstölésre van eltéve... ;-) szóval ha érdekel privátba megadom a telszámom, aztán beszélhetünk...

Az a baj itt nálunk ebben a nagy demokratikus jogállamban, hogy itt mindenkinek ahhoz van joga, amit ő szeretne, hogy a másik mit szeretne, mihez van joga, addig már nem terjed a figyelme. Szóval, ha már ilyen szar rendszerben élünk, lehet meg kéne szokni, hogy mindenkinek vannak jogai, még ha ez nekünk nem is tetszik és a saját képünkre szeretnénk formálni a világot. Szerintem te még fiatal vagy a házsártoskodáshoz. Ha 70 éves nyugger vagy akkor sem kérek elnézést, viszont legalább értem miért írod amit írsz.

2013. jún. 24. 21:09
 13/24 anonim ***** válasza:

Rosszul tudod T5. nem ahhoz van joga, amit szeretne, ezt az alaptörvény is kimondja: mindenkinek joga van gyakorolni az őt megillető emberi- és alapvető jogokat mindaddig, amíg ezzel mások ugyanilyen jogait nem korlátozza.

Joga van tehát autót vezetni, akármennyire is környezetszennyező, mint minden gépjármű? Természetesen.

A kérdezőnek joga van, ahogy írta a körülményekhez képest a legegészségesebb lakókörnyezethez? Természetesen.

Ezért hozták be a környezetvédelmi normákat. Annak kötelessége megfelelnie a szomszéd gépjárművének? Igen. Innentől kezdve a Kérdező teljesen érthető, hogy érévnyesíteni szeretné a normális lakhatáshoz való jogát.

Mellettünk is működött egy tüzép telep. Egy földes út választott el a kerítéstől, és a bejárattól. Na most az a fatelep azt hiszed figyelt arra, hogy mikor dolgoznak? Francokat, ha vasárnap reggel 5kor érkezett meg a kamion a fával, akkor vasárnap reggel 5kor állt be a 400 lóerős dízelmotorral ellátott kamion, aztán hallgathattuk a fantasztikus Weimar rakodógép pöfékelését és a farönkök földre érkezését 6ig, amíg le nem szedték az árut. Megkértük, hogy egyrészt tartsák be azt a nyitvatartási időt, ami ki van írva, és amire ugyebár engedélyt kaptak (szó sem volt benne róla hétvégi és kora hajnali nyitvatartásról.), és legyenek szívesek a telep másik oldalára, áthelyezni a bejáratot, hogy ne a lakóházunk mellet 56- méterre legyen, és ezáltal ne a kerítéstől 10 centire, a háztól pedig 1,5 m-re kelljen elhaladnia a kamionoknak, amikor ráfordulnak a kapura.

Azt hiszed próbált valami megoldást találni? Azt mondta, hogy mivel ott van a mérleg, és sokba kerül áthelyeztetni, ő ugyan nem fog másik bejáratot csinálni, a nyitvatartási időt leszarja, mert amikor érkezik szállítmány, azt le kell rakodni. Persze, neki mindegy, mert nem ő ébred vasárnap hajnalban a kamionok dübörgésére, miközben centizik a bejáratot, sem a farönkök csapódására, sem a tapló sofőrök üvöltözésére akik mellesleg a mi sövényünkre hugyoztak, ha várniuk kellett a telep nyitására.

Szóval addig írtuk a leveleket az Önkormányzatnak, addig készítettük a videó- és fényképfelvételeket, amíg be nem vonták az engedélyüket. Közben volt ám minden, mert ugye a jegyzőtől ők is megkapták, hogy eljárás indult ellenük. Ment ott a felgyújtom a házatokat, meg mittudomén. Mondtuk, hogy ha megszünteti ezeket a dolgokat, abban a pillanatban minden eljárást amint lehet megszüntetünk. De csak nekik kellett lehúzni a rolót.

Nagyon mérges volt, mert jól ment neki a fatelep. Meg mondta, hogy most így miből tartsa el a családját. Mondtuk neki, hogy erre akkor kellett volna gondolni, amikor elkezdte ennyire leszarni, hogy egy lakókörnyezetben van a telepe.

2013. jún. 25. 08:02
 14/24 anonim ***** válasza:
*5-6 méterre
2013. jún. 25. 08:05
 15/24 T5- ***** válasza:
0%
Hát Valamokka büszke lehetsz magadra, egy vérbeli FONTOSKODÓ proli vagy. Amúgy igaza volt a fatelepesnek, vagy tüzépesnek, nem tudom mert nem döntötted el a szövegedben, (ha igaz egyáltalán ez a történet) mindegy, a muterotok biztos csuklott sokáig, miután bezárt. És hozzá teszem jogosan. Amúgy én is dolgoztam volna a helyében. Én is pénzből élek mint mindenki, és ha akkor van ott a szállítmány akkor akkor kell lerakodni mert az idő pénz, ezért is ment jól neki, én nem sajnálom tőle, mert ezek szerint dolgozott is érte, hogy fusson a csikó. A mérleget meg néhány kis hisztis kislány miatt én sem raktam volna át, nem ér annyit egyszerűen. Csak hát mit csinál a kisstílű kispolgár? Szúrja a szemét, hogy míg ő hepázik, vagy a répát polírozza, addig más meg izzad a kenyeréért, nehogy már az ő "fenséges" nyugalmát megzavarják, Szúrjunk ki azzal akinek jobban megy. Mindegy nem érdekel, mert jóformán csak végigszaladtam a semmitmondó erősen jogra beállítani akart szövegeden, pont lesajnálom mit akartál írni, mint a többit nethuszárt is aki csak lepontozni tud, meg hisztizni. Én innentől kezdve nem is igen akarok veletek vitázni, mert nincs kivel.
2013. jún. 25. 09:30
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
én se élnék melletted t5. aki ennyire leszarja a saját szomszédját, és még ő prolizik? gondolom neked semmi bajod nem lenne ha családos emberként hajnal 5kor felvernék a kisgyerekeket. vagy téged egy éjszakázás után. Közösségben élünk, nem lehet úgy, hogy telibeszarjuk a másikat. Vonatkozik ez a dieseles utcaelárasztű koromra is. ami egyszerre büdös, ronda és egészségetelen is.
2013. jún. 25. 10:05
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

T5, tőlem aztán izzadhatott volna annyit, amennyit akar, akár hétvégén is.

De akkor teremtse meg hozzá a feltételeket is! Pakolja át azt a kib*szott autómérleget a másik szélére a teleknek, ami mellet egy üres tér van, és onnan hajtsanak be a járművek. Ha úgyis olyan jól megy neki, akkor megtérült volna a befektetés. Vegyen modern rakodógépet, ami nem annyira hangos, VAGY esetleg építtessen zajvédő falat a lakóházakkal szomszédos telekhatárra.

Belőled is ez hiányzik, az előre gondolkodás, és az empátia.

Nyilván mi sem kapásból kértük a birtokvédelmet a jegyzőtől. Először próbáltunk beszélni vele, normálisan. Felhívtuk a figyelmét arra, hogy ez egy lakókörnyezet, nem ipari terület. A nyitvatartásra is eszerint adott engedélyt az Önk., nem véletlenül. Megkértük szépen, mondta nem érdekli. Most akkor erre mit lehet mondani? Ha őt nem érdeklik a szabályok és a másik ember, akkor engem miért érdekeljen, hogy az ő családja éhen hal-e, vagy nem?

2013. jún. 25. 10:48
 18/24 A kérdező kommentje:

T5:

Te aztán tényleg proli és abszolút antiszociális vagy. Vagy csak szereted a füstöt.

A gumiégetést meg úgy gondoltam, hogy tényleg elégetem, nem csak az aszfalton koptatom. Szép kis máglya a házatok elé és rá az autogumikat. Tudod milyen szaga van? Na mert ha még mindig tetszik, szólj. Aztán próbálj meg lakni mellette.

2013. jún. 25. 12:01
 19/24 T5- ***** válasza:
0%

Ti hány évesek vagytok úgy őszintén? Mert ilyen gyerekes hozzáállással, ilyen képtelenségek puffogtatásával már régen találkoztam. Gyere töki, mondom adok egy telszámot, meglátjuk mit szólnak a szomszédok a gumifüstödhöz, meg én a ház előtt a tűzhöz. Na, csak azért furcsa mert erre felé nem ily kis hisztis ribik laknak mint ti, akik a motorhangtól, vagy egy teherautótól vagy fűnyírótól, flextől agyvérzést kapnak, és szaladnak a rendőrségre. Itt felnőtt emberek élnek, akik egy ideig toleránsak viszont ha valaki anyagi kárt okoz, azért kicsit berágnak. A gyereknek meg van gyerekszobája, rajta ablak ami bezárható, jól hangszigetelt szép nagy házak, távol egymástól, nem veszik fel az ilyet. Itt ilyen a mentalitás, legalább is a legtöbb embernél persze itt is van egy két hülye, (az a réteg akikkel tele van ez az oldal, akik itt teszik fel a hülye kérdéseiket) de azok hamar szájba vannak verve persze képletesen. Nyilván van egy szint ami átlépi az ember ingerküszöbét, de egy teherautó, vagy munkagép, személyautó (!) még bőven ez alatt van, főleg, hogy sok az építkezés. Mondjuk ha valaki egész nap fel le motorozik, herélt kipufogójú egyhengeressel, akkor nap végén már lehet kiáll valaki, hogy menj már arrébb kis majom, de az ért is a szóból. A szavak jelentésének meg nézzetek utána, aztán használjátok, szerintem inkább proli az, aki hepázik a tévé előtt parizert majszolva, és idegesíti, ha nem hallja az "izgalmas" műsort, mint az a vállalkozó vagy dolgozó, aki szalad a pénz után. Antiszociális? Hát nem tudom ki nem bír elviselni egy szájbavert autót.

Valamokka te is szép öngólt lőttél te beszélsz empátiáról, utána meg nem érdekel, hogy éhen hal a családja. Jól van fiam egyes.

De a lepontozás az nagyon megy. Eddig terjed a tudományotok, gombokat nyomogatni, nem mintha érdekelne, csak azért ez vicc. Nem is értem miért süllyedtem ide, hogy egyáltalán válaszoljak nektek, de mindegy most már, így alakult.

2013. jún. 25. 13:39
 20/24 anonim ***** válasza:

"egy két hülye, (az a réteg akikkel tele van ez az oldal, akik itt teszik fel a hülye kérdéseiket)"

Ennyit az öngólról, meg hogy beledőlsz a saját kardodba dumáról. Itt elröhögtem magam, majd elgondolkodtam, hogy érdemes-e ilyen elmeháborodott ember válaszát olvasnom. De tovább olvastam, hátha van még valami poén a szövegedben.

Sajna nem látod a fától az erdőt. Egyedül te járatod itt a "pénz után futást". De könyörgöm... NEM EZ A KÉRDÉS! Ha a szabadidejében (pénzkergetés után) a TV előtt akar dögleni, nyugalomban, akkor had dögöljön a TV előtt nyugalomban! Ha a kapu előtt akar állni, akkor had álljon a kapu előtt úgy, hogy nem lesz fekete az arca a koromtól! Tényleg nem fogod föl? Ha meg ennyire pénzéhes ember vagy, akkor menjél, idézz elő orgazmust a barlangnyi pénzeddel meg az öltönyöddel és szívódj fel!

Egyébként értem én, hogy te vagy a terminátor, tényleg. De ne itt futtasd magad! :)

2013. jún. 25. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!