Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » VW ('92-es) tulajdonos vagyok...

VW ('92-es) tulajdonos vagyok és az problémám, hogy folyton lemerül az akksim. Töltés jó, akksi jó, ill. olyan fogyasztó nincs ami álló helyben leszívná. Ötletek, hogy ez mitől lehet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 13. 00:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ilyen volt nekünk is és nem jött rá azóta sem senki,miért volt.Egy jó darabig pót akkumulátorral a csomagtartóban,jártunk,mert egyik pillanatról a másikra képes volt lemerülni az aksi.Aztán valami csoda folytán egyszer csak elhagyta,mai napig sem értjük.De az autót gyorsan eladtuk mindenesetre... :)
2009. okt. 13. 00:09
 2/12 anonim ***** válasza:
65%

Tegyél rá egy ampermérőt, mérd meg mennyit terhel, ha minden ki van kapcsolva. Aztán egyenként húzogasd ki a biztosítékot. Így kiderül melyik biztosítékon van az, ami lemeríti. Utána csak végig kell nézni mi van azon a biztin. Általában egy utólag bekötött cucc (riasztó, rádió) rosszul elvezetett vezetéke szokott kikopni, és az így megkopó szigetelésen "elszökik" az áram.

Ez szerintem kicsit kulturáltabb megoldás, mint az előző hozzászóló "AGGYUK EL, SZÍJJON VELE MÁS" hozzáállása.

2009. okt. 13. 08:07
 3/12 anonim ***** válasza:

A riasztó szokott ilyen dolgokat csinálni néha.

Én mégis az akkura tippelnék először. Biztos, h "jó" az az akku? Hány éves? Milyen fajta?

Vannak olyan típusok, amik csak évet bírnak....

2009. okt. 13. 08:47
 4/12 anonim ***** válasza:

kimaradt:

....3-4 évet bírnak....

2009. okt. 13. 08:48
 5/12 A kérdező kommentje:

2 éves "zselés" akksim van.Riasztót már kikapcsoltam benne.De kiméregetés jó ötlet! Az a baj, hogy amit írtak is, hogy nem egyedi a problémám.Sok VW tulajtól hallottam már ugyanezt a problémát, de senki nem tudja, hogy mitől lehet.

Irány a multiméter méregetni!

Köszönöm a segítséget!

2009. okt. 13. 09:15
 6/12 anonim ***** válasza:
esetleg az nem lehet, hogy csak rövid távon megy az autó? az enyémet csak helyi viszonylatban használom, és kb. 10 ilyen rövid út után már merül le az akksi, alig (vagy nem) indul. kb. 2 hetente töltenem kell, mert nincs ideje visszatöltődni a rövid utakon.
2009. okt. 13. 10:43
 7/12 anonim ***** válasza:

Én a 94'-e golfomat pont ezért passzoltam el,igaz nem aksi baja volt,hanem egyszerűen ha kb 8-10 fok alá ment a kinti hőmérséklet nem idult be a motor!!

Hősugárzóval rámelegítettem kb 10 percig és pöccre indúlt!

Legalább 5 szerelőnél jártam vele,senki nem tudta megmondani mi a baja. Tavasszal mikor már az átlaghőmérséklet 10 fok felett volt jól eladtam,vagyis beszámították egy új autóba! :)

2009. okt. 13. 11:05
 8/12 anonim ***** válasza:

Az jutott még eszembe, h a testkábeleket nézd végig!

Az összeset bontsd meg, fújd be WD40-el, majd szereld össze.

Ugyanezt az akku sarukkal is tedd meg!

hátha...

2009. okt. 13. 14:01
 9/12 A kérdező kommentje:

Hidegben nekem is még a teli aksi is lemerül.Testkábellel mondasz valamit.Egy próbát megérne.

Amúgy sokat megyek rövidtávon, tehát ez is lehet egy ok.

De hát sok más ember is.Azoknak nem merül le?

2009. okt. 14. 11:28
 10/12 anonim ***** válasza:
az akkuumlátornak van egy alapvető problémája lehet akármien, ha egyszer véletlenül rajtamaradt valami és teljesen lemerül, akkor megszoktak halni, nemtartják meg az áramot, azért mérd meg hogy nem fogyaszt e túl sok ampert, mega csomagtartóba nézd meg a villanyt, haver suzukiába pl az volt a baj:D
2009. okt. 14. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!