Fülvédö nélküli Bukósisakkal büntet e a rendőr?
#6-osnál és #12-esnél a pont: ha nincs benne jóváhagyási jel (karikában E betű és egy szám ami az országot jelöli), akkor nincs miért meglepődni a büntetésen.
A valóságban rendőre válogatja, tőlem még egyszer sem kérték hogy hadd nézzenek bele a sisakom belsejébe, meg tudom hogy az elektromos bringák gyorsabban mennek mint egy Babszi, de én nem vállalnám fel a jel nélküli sisakkal járó kockázatokat.
Képzeld ha elütnek, megsérül a fejed (tegyük fel megsérült volna E-jeles sisakban is ugyanúgy), a rendőr észreveszi, hogy nincs E-jel a sisakban, feljegyzi, aztán a biztosító ennek apropóján megtagadja hogy bármit fizessen, pl. a táppénz és a béred közötti eltérést amíg táppénzen vagy a sérüléseid miatt. Szélsőséges esetnek tűnik, meg sokan hajlamosak azt hinni, hogy őket nem érheti baj, mert csak 40-nel mennek: én szombaton 40-45-tel gurultam a (nagy-)motorommal a városban és egy roppant figyelmes fickó kiütötte alólam a gépet. Nagy öröm volt ám átrepülni a motorháztető felett...
Szerintem nem ártana mindenkinek vizsgázni kreszből.Mármint a bringásokra gondolok.Meg mindenki másra...A kötelező 8 általános be lehetne rakni egy kressz vizsgát szerintem bőven!
Amúgy ahogy az elöttem lévő írja egy sisaknak meg kell védjen ,és eshetsz,vagy elüthetnek negyvennél is.Illetve egy csomó embernél mindig ilyen lassú tempónál van a baleset és nem a saját hibájukból(ezért kell úgy menni mintha üldöznének :) )
11-es vagyok
"az elektromos kerékpárokra nem kell se jogositvány se sisak"
Ezt nagyon jól látod tényleg nem kötelezi őket semmi és már lassan annyival megy mint egy robogó!És kiket látsz rajtuk időseket akik össze vissza mennek az úton már tapasztaltam nem egyszer ha meg megkérdezed hogy az milyen tábla erre nem tudom.Életveszélyesek az elektromos biciklisek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!