Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megkülönböztető jelzés nélkül...

Megkülönböztető jelzés nélkül ők is csak gyorshajtók?

Figyelt kérdés
Az elmúlt napokban többször is előfordult, hogy rendőrautót láttam lakott területen belül enyhén szólva száguldozni. Ha nem használja a kék fényt akkor ő is csak szabályszegőnek minősül? Azért hozam fel rendőrautót példának mert mentő és tűzoltó autót még életemben nem láttam ilyesmit csinálni. Esetleg ha elromlik a jelzőrendszere a gépjárműnek akkor csinálhatja ezt? De akkor is jeleznie kellene valahogy.... duda ilyesmi nem?

2013. jún. 13. 17:39
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen az. A kresz csak a megkülönböztető jelzések mellett engedi a gyorshajtást.
2013. jún. 13. 17:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Megkülönböztető jelzés nélkül nekik is be kell tartani a szabályokat.

Szerintem a rendőröknél van olyan, hogy valahova ki kell vonulni, de nem élet halál kérdés, akkor ha a forgalom engedi csak simán sietősre fogják.

Az már érdekesebb kérdés, hogy mi van ha lehal a sziréna. A youtube-on van olyan is amikor a rendőrautón romlik el menet közben és olyan is, amikor mentőben. Ha sietni kell, csak simán kék fénnyel elég necces :/

2013. jún. 13. 17:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Örülj neki, hogy még látsz ilyet.

A rendőrség az egyetlen, ahol minden külön engedély és szabály van a kékfény használatra.

A mentőnek meg ki van adva, hogy kötelező!

Tehát valakihez siethetett. Néhány éven belül nem látsz ilyet, a rendőrt nem fogja érdekelni, hogy mi bajod van. Ha 0-as tábla van kint majd annyival megy, addig a tolvaj vagy más árkon-bokron túljut.

2013. jún. 13. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!