Egy Pannónia még alkalmas lehet rendszeres használatra?
Tetszenek a régi Pannónia motorok, szeretnék egyet a közeljövőben.
Kérdésem az lenne, hogy ha rendbe van téve, alkalmas akár napi szintű használatra? Persze nem minden napra, de heti 4-5 alkalommal akár?
Alkatrészt milyen nehéz hozzá találni? A legtöbb, amit árulnak, lelakott, vagy pajtában fellelt darab, így a felújítás elkerülhetetlen.
Mennyire nehéz karban tartani? Egy Simsonon edződött ember (vagyis én :) elboldogulna vele?
És még egy kérdés: ti melyik típust ajánlanátok?
Még valami: amit szerintem érdemes, az az, hogy megveszel egy érvényes műszaki vizsgával rendelkező (tehát azonnal motorozható), de nem felújított motort. Így használod legalább 1 egész szezont, belehajtasz 4-5-6... ezer kilométert és utána tudni fogod, hogy mit is szeretnél vele. Azaz, hogy felújítani utolsó alátétig gyárira, rendbehozni kis változtatásokkal, vagy átépíteni a gyárinál jobbra komoly kiadással.
Lehet valahol írtam már, de egy pár utángyártott kipufogó is súrolja a 80e forintot, egy kerék (új ráf, új küllők, régi dob felszabályozva, gumi nélkül, fűzés munkadíjával) is csak szerencsével áll meg 20e forintban. Két gumi alsó hangon (Mitas vagy távol-keleti) 20e, ülés újrahúzása 10e környéke (ha nincs ismerős kárpitos), a blokkba a csapágykészlet 10e-től indul (ez a nagyon alja, határ a csillagos ég a 25e/darab SKF csapágyakkal), hengerfúrás dugattyúval 8e és felette (ez a minimum a kiváló indiai dugattyúval értendő, ami kb. kilincsből van és nagyon szépen el tud olvadni ha valaki vadulni kezd, mint pl. én)...
Szóval először ismerkedj össze a motorral és csak utána kezd el rá költeni, ez a csalódottság és a félreértések megelőzésének legjobb módja. Ezt azért mondom, mert a modern gépekhez képest kompromisszummal jár a Pannonia.
Wartburg hajtókar felül perselyezve és benne 250-es MZ tűgörgővel. Így a már meglévő dugattyúval tudom használni :)
Fórumon egyébként írtam róla, meg van fent kép is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!