Simson motorikus tuningolása?
Azt ugye tudod, hogy jó eséllyel most rontottad el az új alkatrészeket, amik be lettek szerelve?
Be kellett volna járatni a gépet, kb 5-800 km-en keresztül. Az első pár száz km-ben a max fordulatzám kétharmadát is alig-alig illik súrolni. Így normálisan összekopnak az alkatrészek, de te ezt nem vártad ki. Most már mindegy...
A tuninghoz pénz kell. Féltuningal semmit sem ér az ember.
A Simsonnál bejáratás 1000 km.
Ha nagyon jó simsont akarsz ezeket vedd meg:
- 70-es főtengely
- 70-es hengerszett
- SKF főtengely csapágy (vagy valami minőségi)
- SKF Szimering (vagy valami minőségi)
- Tirisztoros gyújtás mert magasabb fordulaton is pontos
- Előre mehet a 16-17-18 as lánckerék.
Nekem ezek vannak a motoromba. És 60-as utazót lazán tartja. Végsebesség 75-80km/h
Ezek nem olcsó dolgok de ha megveszed és tisztességesen össze van rakva akkor van egy jó motorod. Amit leirtam ez
kb 60.000 Ft
Ja és bejáratáskor 1:20-as keveréket használj. És bejáratás után se menj 1:40 fölé. Szintetikus olajat használj. Én egyszer sem mentem 50-nél többet az első 1000 km-en és a motor megszolgálta. Remélem tudtam segíteni.
Előző válasz író vagyok:
És én nem versenyezni használom a motoromat, hanem mindennapi használatra. Túrázgatok is vele. Mentem vele egyhuzamba 250km-t is. És semmi baja nem volt. Ja 2,2-2,5 litert eszik 60 as utazóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!