Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen tanáccsal látnátok el...

Milyen tanáccsal látnátok el friss jogsisként?

Figyelt kérdés

Ma hivatalosan is megkaptam a jogosítványom!

Voltam vezetni is ma, és nagyon élveztem itt a kisvárosban, csak ugye a szomszéd város már forgalmasabb (Debrecen) na és ott sok a lámpa, a kapkodó figyelmetlen emberekről nem is beszélve.

Nekem annyi a problémám főleg a lámpákkal hogy diseles autóval tanultam meg vezetni, és nekem kicsit nehezebbnek tűnik a benzines autónk.

Sokszor lefulladok, de már ígyis ügyesebb vagyok mint az elején, ugyanis jogsi megszerzése előtt gyakoroltam kihalt úton, itthon az udvaron, ma ahogy mentem is elég jó volt.

Egyszer fulladtam le a lámpánál. És nem nagyon akarok bénázni, vagy figyelmetlen valaki lenne a hátam mögött és belém jönne az nem volna túl jó!

Na ezen kívül valami tanács??

20/L

2013. jún. 11. 21:38
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Jajj nagyon kedvesek vagytok! Végül is úgy tervezem hogy bemegyek autóval!

Nagyon köszönöm a segítő szándékot/ tanácsot mindenkinek! :)

2013. jún. 12. 08:15
 12/22 anonim ***** válasza:

Azért egy sávváltásnak nem kéne ekkora lelki törést okoznia... Végig kéne menned a Hungárián Pesten a 2x5 sávban akkor magad alá pisilnél vagy mi? :)

Menjél nyugodtan, T betűt rakd ki aztán majd megszerzed a rutint.

2013. jún. 12. 08:35
 13/22 anonim ***** válasza:

legyél nyugodt, udvarias, mosolygós (nekem ez nagyon sokat segít, pl. mindig beengednek :D), és gyakorolj minél többet! Ilyen dolgokkal, mint hogy feltartod a forgalmat meg mit fognak rólad gondolni, ne törődj. Ők gondolják, nem te. Aki emiatt anyázik, az elfelejti, hogy egyszer ő is volt kezdő! Szóval csak bátorság!

Ja, és ideális esetben MINDENKI figyel, úgyhogy nyugodtan "bénázhatsz" egy kicsit!

2013. jún. 12. 08:44
 14/22 anonim ***** válasza:

Azért ilyenkor egy kicsit félek, hogy valaki egy sávváltás vagy közlekedési lámpa miatt elsírja magát, hogy jaj most mi lesz...

Nem vezetek én sem sokat, sőt. De azért egy piros lámpától nem kaptam idegösszeomlást még kezdő jogsis koromban sem:D

2013. jún. 12. 08:50
 15/22 A kérdező kommentje:

Van a szomszédunkban egy kisebb város, egyetlen lámpa van, mire oda értem pont piros lett, na és mögöttem egy kamion volt éppen, és lefulladtam, ezért az a nagy idegesség hogy mivan ha nem figyel és belém jön. Bár azért figyelni csak kell na meg ott van a követési távolság!

Amúgy csak egyszer fulladok le, általában a második neki futásnak már jobban megy!

Olyankor több gázt nyomok, szinte bőgetésig, remélem ez nem tesz kárt az autóban??!!

2013. jún. 12. 08:54
 16/22 anonim ***** válasza:
A bőgetésről le fogsz szokni, ahogy belejössz abba, hogyan kell szépen elindulni :D
2013. jún. 12. 08:56
 17/22 A kérdező kommentje:
;) hát remélem is gyakorlás teszi a mestert! :)
2013. jún. 12. 08:58
 18/22 anonim ***** válasza:
Bőgetéssel csak óvatosan. Tipikus kezdő jogsis hiba, hogy beparázol attól, hogy mit gondolnak és tiltásig pörgeted a motort, ráengeded a kuplungot, azután csodálkozol, hogy kilősz a kereszteződésből és máris kész lehet a baj. Tehát csak óvatosan! Menj ki egy kihaltabb területre és gyakorold, hogy hol fog a kuplungod, megállsz, elindulsz. Rá fogsz érezni. Azért is érdemes, mert minél jobban megtanulod kezelni a technikát, annál jobban inkább a forgalomra tudsz majd összpontosítani.
2013. jún. 12. 09:23
 19/22 anonim ***** válasza:

"pl sávváltásnál nem engednek be, és magam mögött meg állna a forgalom."

És akkor mi van? Addig áll ameddig nem engednek be. De nekem ilyenből még sose volt konfliktusom. Egyébként hamar be szoktak engedni.

Amire vigyázz, hogy ne égesd le a kuplungot, tehát ne csúsztasd. Otthon gyakorold az elindulást. Finoman, hogy érezd, hol kezd el fogni a kuplung, és ott pici gáz. De ha ennyire nem vagy magabiztos, akkor inkább kerüld el a várost, gyakorolj, majd ha már nem az autó köti le a figyelmed, mert már megszoktad, akkor indulj a városba.

2013. jún. 12. 10:14
 20/22 A kérdező kommentje:
Drágáim drukkoljatok most fogok indulni! Köszönöm a biztatást Menni fog! Mert nem szabad magamba belebeszélni a negatívumot... Szépnapot!
2013. jún. 12. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!