Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valóban elszakadhat a vezérműs...

Valóban elszakadhat a vezérműszíj?

Figyelt kérdés
Ez milyen következményeket von maga után?
2013. jún. 8. 21:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Motorkárnak hívják a jelenséget, belevernek a szelepek a dugattyúkba. És igen, elszakadhat. Érdemes betartani a gyártó által előírt csereintervallumot.
2013. jún. 8. 21:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Néha szokott olyant csinálni, hogy elszakad. Kollégám autója megúszta: a 16 szepeből csak 14 ment szét. Végül is nem volt sokban a javítás, mert egy sima szett csere is kerül vagy 80-90 ezerbe, a szakadás után pedig megúszta 185000-ből!

:D

Nekem az 1.6-os Tipomon 145000-nél szakadt el a gyári szíj (mert nem cseréltem ki vételkor), de az megúszta, csak az egyik szelep csattogott miután feltettem az új szíjat.

Szóval vegyes a felhozatal.

2013. jún. 8. 21:46
 3/5 anonim ***** válasza:
De Murphy törvénye erre is vonatkozik: minél drágábbak az alkatrészek a típushoz, annál több fog tönkremenni - ha olcsón van bontott hengerfej minden tartozékával, akkor csak egy vagy két szelep, amiért nem éri meg cserélni az egészet, de a munkadíj ugyanannyi, mert szét kell bontani a fél blokkot legalább... :D
2013. jún. 8. 23:52
 4/5 anonim ***** válasza:

De vannak olyan motorok amiknél nem ver bele a dugó a teljesen kinyitott szelepekbe sem. Ha ilyened van, és elszakad a szíj, akkor csak leáll a motor.

Sokszelepes motoroknál már neccesebb a helyzet, akkor az van mint amit felettem leírtak :D

2013. jún. 9. 00:21
 5/5 anonim ***** válasza:

El.

Belevernek a szelepek a dugattyúba, azok meg összekaristolják a hengerfalat.

Teljes motorgenerál (ha javítható) -300.000 Ft.

2013. jún. 9. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!