Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nekem van egy 2004-es Mazda...

Geri Csabáról kérdése:

Nekem van egy 2004-es Mazda 6-os 2000-es turbódízelem, hogy tudnám egy kicsit megpiszkálni, hogy még fürgébb legyen?

Figyelt kérdés
Hallottam a Chip tuningról! Mivel lenne jobb a kocsi teljesítménye? Mekkora munkával jár és előnyös-e a kocsinak ez a kis megpiszkálás?
2013. jún. 3. 21:19
 1/8 anonim ***** válasza:
51%

Ha itt kérdezed, akkor te ne akard "megpiszkálni" szegényt. Ha versenyautót akarsz, akkor ne egy Mazda 6-ost akarj átalakítani...

Az autónak egyáltalán nem előnyös a "megpiszkálás". Olyan, mint a szteroid. Keményebbnek tűnsz, de hamarabb bele is halsz. Minden, ami tuning ("megpiszkálás"), az rontja a motor, váltó, felfüggesztés, esetleg a karosszéria élettartamát! Ha föltornászod a gépet az egekbe, akkor lehet, hogy erősebb lesz, mint egy Boeing 747-es, csak egynéhány kilométer után feladja a szolgálatot.

A chiptuning ugyanez, csak nem ekkora tételekben. A valamit valamiért elv viszont itt is érvényesül.

Ha erő, vagy teljesítménynövelést akarsz, akkor búcsúzz a gyárilag megadott értékektől. Gyakoribb szervizelések, gyorsabban kopó alkatrészek fogják ezt követni.

ha kevesebb fogyasztást akarsz, akkor viszont egyáltalán nem fog erősödni, sőt..

2013. jún. 3. 21:26
 2/8 anonim ***** válasza:
45%
Olyan kis köcsög boyracer akarsz lenni, mint azok, akik keménykednek a normálisan közlekedőkkel (mint a suzukis hülyegyerekek)? Azt akarod, hogy fél másodperces 0-100 gyorsulásért cserébe kormoljon az autó, és csökkenjen az élettartama? A chiptuningosok minden szépet és jót leírnak, csak éppen az árnyoldalait nem.
2013. jún. 3. 22:09
 3/8 anonim ***** válasza:
37%
Az igen,látom itt az első két hozzászóló tisztában van a tuning elnevezés fogalmával! Tuning = finom hangolás,az igazi szakértő előhozza a motor erőtartalékait ,amit a gyártó nem használt ki. Nem feltétlenül lesz tőle kormoló gépszörny.
2013. jún. 3. 23:16
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem cseréld el ezek valamelyikére ezek is mazad6-ok

[link]

[link]

Tuti jobban fognak menni:)

2013. jún. 4. 00:54
 5/8 anonim ***** válasza:
43%
Van az autógyár. Ott legyártják az autódat mérnökök utasításai alapján, majd be is állítják azt. Ők tudatában vannak a motor minden paraméterének. Tehát esélytelen, hogy bármelyik kis hazai suttyó többet hozzon ki belőle. Amúgy meg az átlagember már 60 lóerőt se tud normálisan kezelni.
2013. jún. 4. 08:20
 6/8 anonim ***** válasza:
42%

Ne viccelj már! 10 másodperc körül gyorsul 100-ra, a nagy átlagnál gyorsabb autó. Ha száguldozni akarsz és nagyokat gyorsulni, akkor vegyél egy kis roadstert, vagy hasonlót, és menj versenypályára vele.

Ha nagyon rosszul gyorsul, akkor valami gond van a motorjával, vidd el szervizbe. Javíttasd meg az autót és fog gyorsulni.

2013. jún. 4. 20:53
 7/8 anonim ***** válasza:
5-ösnek : Az autógyárban közel sem azt hozzák ki a motorból mint ami tud! Mindig hagynak benne tartalékot! Tudom ,mert én is autógyárban dolgozom.
2013. jún. 6. 09:36
 8/8 anonim ***** válasza:

A #7-es válaszolónak hihetünk, de miért hagyják a tartalékot benne? IMHO azért, hogy tartós legyen a legmostohább körülmények között is, ahová az autó kerülhet. A tuningolással az élettartamból vesznek el, hiába reklámozzák úgy a chiptuningot, hogy nincs semmilyen kockázat. Nem fog tönkremenni a tuningolt autó 1000 km múlva, de nagyobb az esély a különböző meghibásodásokra, mert nagyobb terhelést kapnak az alkatrészek, mert aki tuningoltatja az autóját, az hajtani is fogja rendesen, az kamilla duma, hogy a jobb fogyasztás miatt tuningoltat valaki. A fogyasztás sem biztos, hogy jobb lesz, mert a tuningolt autó gazdája általában élvezni is akarja a megnövekedett teljesítményt, amihez ugye több üzemanyagot kell eleve elégetni.

Nem vagyok tuning ellenes, csak ezeket nem árt tudni.

A chiptuningoló cégek egy része csak ésszerű határokon belül növeli a teljesítményt, ami kb. 5-10% -ot jelent. Ezzel fél másodperccel ha gyorsabb lesz az autó, érzetre mindenképpen erősebb lesz. Én azért átnézetném az autó motorját, végeztetnék egy teljesítmény tesztet, mert lehet, hogy legyengült a motor valami hiba miatt, mert eleve nem rossz az a 2000-es turbódízel, annak hasítania kellene így is. Vagy ha igazi tuning autót akarsz faragni belőle, akkor készíts ki néhány milliót.

Itt van egy tanulságos történet:

[link]

2013. jún. 9. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!