Rendőrrel kapcsolatos kérdés? Most történt.
Jövök hazafelé, és van egy szakasz, ahol a körforgalomból kiérve egy hosszú főút jön(lakott területen kívüli).
1,5 éve vezetek, nagyon jól és mindig mindent betartok!
Jöttem ki a körforgalomból, a rendőrök(kb 10-12 fő) leintenek ...
Elkéri az irataimat, majd megkérdezte:
-Tudja, hogy miért lett megállítva?
-Nem
-Mert nem indexelt a körforgalomból kifelé!!
Én tudom, hogy mindig indexelek, és most is megtettem, ebben halál biztos vagyok!
Végül elengedett bírság nélkül, de rosszul is végződhetett volna!
Tegyük fel, hogy kapok egy bírságot!
Hogyan tudom bebizonyítani, hogy mégpedig én indexeltem!??
Kicsit felháborodtam most ezen!
Ez egy nagyon jó kérdés, engem is érdekelne egy helyes válasz. Én is voltam már ilyen helyzetben. Elméletileg ha a rendőr feljelentést tesz, az közokirat, ami önmagában egy bizonyíték, ez ellen nekem bizonyítani kéne, hogy én indexeltem, de mégis hogy?
Ez egy nagyon furcsa helyzet, gyakorlatilag az ő szava ellen kell bizonyítanom, hogy nem követtem el szabálysértést, szerintem felháborítóan aljas törvény, a rendőr szava miért számít bizonyítéknak, az enyém miért nem számít annak?
Akkor költsek több tíz ezer forintot azért, hogy ilyen helyzetekben ne tudjanak megbüntetni?
Ráadásul figyelnem is kell rá, ha benthagyom, akkor tuti, hogy feltörik érte az autót!
Mostanság mondta az egyik ismerősöm ,hogy megállította a rend őre mert állítólag áthajtott a piros lámpán,márpedig ő emlékszik, hogy nem hajtott át rajta ,mert zöld volt.
Azt mondta neki "mi ketten vagyunk" És aztán mondta, hogy helyszíni bírság 5ezer vagy feljelenti. De én kétlem hogy öt ezerre büntetnek piros lámpán áthajtásért. (be kell szedni az éves előírást..)
De am a rendőr autókban van a szélvédőnél kamera, mint bizonyíték vissza lehet nézni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!