4 ütemű robogókhoz kell motorolajat venni? Milyen olajat
kell benne cserélni ha kell és milyen gyakran? (Váltóba,
vagy hajtőműolaj)
Természetesen kell hozzá olajat venni és cserélni is kell. Pont mint kocsiknál. Az, hogy mikor kell cserélni és mennyi litert és milyet azt a gyártó adja meg, de te típust sem írtál.
2013. jún. 2. 15:48
A kérdésedből az derül ki hogy fogalmad sincs a dologról. Légy óvatos mert a váltóolaj mindkét motorban van de a négyüteműben motorolaj is van a kétüteműben nincs. Azaz vagy a benzinbe keverik vagy külön tartályba töltik s szivattyú adagolja de azt mivel elfogy nem cserélik hanem utántöltik. Érdemes lenne keresned valakit aki ért hozzá.
2013. jún. 2. 16:19
3/11 A kérdező kommentje:
honda dio af63 asszem 2010 importált
hy!
Négyüteműnél beleteheted a 10w40 is suzerintem,és szezononként érdemes cserélni,gyertyát is érdemesebb időközönként cserélni.
2013. jún. 2. 17:54
2500-3000 km-enként cseréld, és mivel alig 4 deci kell bele,(ha jól emlékszem) illene valami márkás 5w40-et tenni bele szerintem, ha sokáig jó állapotban akarod tudni.
2013. jún. 2. 18:01
6/11 A kérdező kommentje:
de kenőolaj nem kell bele?
szerinted én miről írtam? -.-"
4 ütemű motor nem üzemanyag kenésű, azért nem is fogyaszt olajat (jó esetben) a blokkba beletöltöd maximum szintig, nívóval ellenőrzöd, azán néha pár 100 km-enként ránézel nem-e fogy, ha evett belőle utánatöltesz és annyi, a benzinbe nem kell olaj...
2013. jún. 3. 16:58
Kenő olaj az külön van!
Ha váltós lenne a géped akkor nem volna para mert amit megveszel,mondjuk 10w40 et és beleöntenéd akkor ugyan az az olaj keni a váltódat a kuplungodat is egyben,mivel hogy robogóról beszélünk így sok dolgot nem kell kennie a 10w40nek.Külön van még egy olaj leeresztőd a robogód blokkjának a hátulján ott a hajtóműolajat szokták lecserélni.
2013. jún. 3. 16:59
ha 10w40-el kennéd a váltót nem lenne hosszú életű, ráadásul ragadna és csúszna tőle a kuplung... hajtóműbe 75w90 vagy 80w90 kell, de azt nagyon ritkán kell cserélni a motorolajhoz képest
2013. jún. 3. 17:14
10/11 gazsi312 válasza:
én is érdeklődnék hogy a polymobil négyütemű robbanómotoros kerékpárhoz megadott repsol 15W50 4T olaj helyett agip eni i rider 15W50 motor olajat vettem és tettem bele és nem tudom hogy ez jó e bele
2019. jún. 26. 19:56
Kapcsolódó kérdések: