Vettem egy Mogul motorolajat. Miért kék színű?
Vettem egy Mogul márkájú motorolajat kétütemű robogóba. Tudom, nem tesz jót az ásványis olaj a motornak, de egyszer kibírja, nem volt keret szintetikusra.
A kérdésem az, hogy miért kék a színe? Ez általános jelenség ha kékfalú "palackban" adják, vagy tehet kárt a motorban? Persze azt leszámítva, hogy fos az ásványok miatt...
ez érdekes...miért is f.s? talán tíz évvel ezelőtt még azt sem tudták az emberek i az a szintetikus olaj..(ma sem)
a szintetikus előtt a világ autói-motorjai,repülői csak ásványival működtek, és úgy emkéxem egész jól..
ilyen volt itt az áfor különböző gyártmánya(terméke) valamint az egyedülálló arol 2T..(ma is kapni)
nem tesz kárt a motorodban még akkor sem, ha kék, és f.s..
Oké, oké, csak mindenki mondja itt nekem, hogy szintetikus, szintetikus, szintetikus, mert az ásványis szar... Én meg nem értek hozzá, kénytelen vagyok elhinni...
Köszi a választ, csak az érdekelt, hogy nem hibás-e az olaj, vagy valami ilyesmi, mert furcsálltam, hogy full kék az egész mint a festék...
Itt nem cserélni kell hanem utántölteni, mert magától keveri a benzinbe az olajat az olajtartályból. Tehát nem elhasználódik hanem elfogy.
Azért a motor erején érezhető, hogy sokkal lassabb, mint szintetikus olajjal...
Ha jól tippelem Shell kúton vetted, ugye?? :D
Egyébként semmi baja nem lesz a robogódnak.Valószíműleg a robogódba egyébként is ásványolaj való, a szintetikusnak nagyon megkérik az árát, az átlag robogós fenegyerek meg azt hiszi hogy ha valami márkás(Castrol,Repsol,Elf,stb.) akkor már szintetikus is.Tévedés!A fullszintetikus motorolajat el se bírná égetni 100%-osan a robogód, azok keményebb gépekbe valóak.
Tudom ajánlani neked a Repsol Scooter 2T-t és a Castrol ActEvo 2T-t mind2 ásványi, de minőségi, adalékolt motorolaj.
Azért kék, hogy ha kannában tárolod és legközelebb előveszed, tudd hogy van-e már olaj a benzinben. És nem a flakontól, hanem a színező anyagtól, amit beletesznek a finomítóban.
Shell kúton Mogul 2T-t tudsz venni, ami ásványi és nincs színezve. Ami neked van az a Mogul TSF, ez már félszintetikus. (Szintetikus a Mogul Moto 2T FD.) A Repsol Scooter 2T-t és a Castrol ActEvo 2T mindkettő API TC és JASO FC minősítésű. Ezzel szemben a TSF-nek JASO FD (a japán szabvány szerint legmagasabb) minősítése van. De ha ragaszkodsz a szintetikushoz, tegyél bele azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!