A robogómmal mentem és kifogyott belőle a motorolaj (nem a benzin), leállt és hazatoltam. Vettem bele másik motorolajat, de most meg nem indul, mi lehet a baj?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 30. 13:38
1/12 anonim válasza:
Leállt vagy leállítottad?
Mert ha magától leállt akkor a kenés hiányától beégett a dugattyú. Akkor a motor gyakorlatilag kuka.
3/12 anonim válasza:
Ha magától állt meg, akkor sajnos kidobhatod ez egész blokkot...
4/12 anonim válasza:
ez sajna megragadt, furás, új dugó, rosszabb esetben új henger
5/12 anonim válasza:
Ha nagyon modern a járgányod, akkor az olajhiány szenzoz leállítja, ha kifogy. Ezt reset gombbal lehet aktivizálni.
Persze, ha úgy állt le, hogy megszorult, akkor más a helyzet. persze lehűlés után akkor is be kellene indulnia. Vedd ki a kukából, és próbáld indítani. Talán a gyertyán némi fémlerakódás lehet...
Szóval valami elektronika tiltotta le az indítást.
6/12 anonim válasza:
elég könnyen megállapítható hogy beragadt vagy sem... rúgjál rá aztán ha nem bírod lenyomni a berúgókart tedd vissza a kukába, ha le bírod akkor érdemes szétszedni és a végére járni
7/12 anonim válasza:
Az is lehet hogy nem teljesen ragadt meg, csak egyszer túl hevült, bele húzott a hengerfalba a dugó, és elment a kompresszió és leállt. Általában igy szokott lenni, ha teljesen beragad menet közben, akkor blokkol a hátsó kerék is.
8/12 anonim válasza:
A robogókon nincs motorfék, miért blokkolna a hátsó kerék?
9/12 anonim válasza:
robogón addig van motorfék amíg a fordulat nem esik vissza annyira hogy a kuplung elengedjen, de ha megragad a dugó gurulsz tovább álló motorral, mert a kuplungrugók legyőzik a centrifugális erőt (mivel álló főtengely mellett nincs)
10/12 A kérdező kommentje:
ez egy 2001 es yamaha jog
2013. máj. 2. 15:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!