Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tudnak 200 km/h-val menni a...

Tudnak 200 km/h-val menni a nagy amerikai batárok?

Figyelt kérdés
2013. jún. 2. 10:00
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Jack Prince,

Ízlésekről nem lehet vitatkozni - ezt még sosem hallottam! Tetszik ez a megállapítás, azt hiszem ez lesz a mottóm.

Egy jó ideje szimpatizálok a nagy verdákkal, csomó előnyük lehet, nemhiába teszik be összehasonlításnak modern autókhoz (aztán jól lehúzzák őket persze...de nagy a fogyasztása stb, hiába 3000 liter a csomagtere egy kombi Impalának).

2013. jún. 3. 15:56
 12/23 anonim ***** válasza:

Persze hogy tudnak, sot! :)

Nekem egy 2010-es 5.7es V8as "amerikai batár"-om van es siman mentem vele 130mp/h-val (az 209 km/h) es nem azert volt halalfelelmem, mert a vas szet akart esni, hanem azert, mert tudtam, ha most megfog a sheriff akkor nem penzbuntetest kapok (csak), hanem elkobozzak a kocsit es megyek a bortonbe. (a tulzott sebesseg atlepest (kozutakon) sulyosan buntetik.) Pusztan ezert fostam, es nem azert mert tul gyors volt. Sot, meglepoen jol birta a gep es meg birta volna, mert ereztem hogy huz, csak az ut kezdett emelkedni es attol tartottam, ha a domb mogott kanyar van, akkor talan elszallhatok.

A parom sokkal batrabb, az o 2009-es V8as kicsije rendszeresen viszi a 140 mp/h-t.

A regi autokrol nem tudok nyilatkozni (60as 70es kiadasok) mert azokat meg nem vezettem.

2013. jún. 3. 20:55
 13/23 anonim ***** válasza:

azért egy ekkora V8-nak nem teljesítmény a 200+.

egy 4.4-es 15 éves szívómotor is "pikpakk" ott van.

http://www.youtube.com/watch?v=sHJSmV6oork

és mivel nagy a kaszni kemény futóművel, simán tapad az úton, csúnya lenne ha halálfélelem lenne 200nél. ez ilyennek semmi, utazósebesség. van M5-ös ismerősöm, van hogy 270-el megy pályán. Az 5l V10.

2013. jún. 3. 21:59
 14/23 A kérdező kommentje:
Milyen gumiabroncsokkal mennek e V8-as batárok? A rendőrkocsiknak a filmekben mindig nagy ballonos gumijaik vannak kis fémkupakkal. Direkt nem lapos gumik? De azzal jobban mennének, nem?
2013. jún. 3. 22:34
 15/23 A kérdező kommentje:
Kis fémkupakkal, úgy értettem, a felnire gondolok - tipikus kerék, ballonos gumi, fekete felni, krómkupak. Good Year gumik? Azok is jól bírják a 200-at?
2013. jún. 3. 22:35
 16/23 anonim ***** válasza:

Az en 'ditroiti' verdamon Hankook Ventus 245/45/20 elol es 275/40/20 hatul.

Nagyon ovatosan fel tudok vele menni a padkan, de nem tudnek ugy kozlekedni mint a rendorok. Azokon a kocsikon azert van olyan gumi, hogy tokon-babon at tudjanak hajtani, ha kell :)

Jol tudod, altalaban Goodyear, mert az latja el a hivatalos szerveket gumikkal, a meret pedig 225/60/16

2013. jún. 4. 00:12
 17/23 A kérdező kommentje:

Nem semmi kerekek lehetnek! :) Egyébként csak filmekből tudok jellemzőket mondani a nagy verdákról, élőben aligha látni.

Tényleg érdekes lehet, milyen más szemlélet szerint készültek mondjuk a 70-es években, meg ma a kocsik.

Mondják, milyen puha és kényelmes a rugózás, meg bedől a kanyarban, s a zelejét megemeli gyorsításkor. Valahogy tok jó érzés lehet, igazából nekem semmi érzelmi benyomást nem ad, amikor egy leültetett keményre hangolt pályára való kis sportkocsiról áradoznak, milyen jó lehet, sokkal inkább ez a csatahajó-feeling, még ha kormosabb, rozsdásabb, olajosabb.

2013. jún. 4. 09:25
 18/23 anonim válasza:

Az 1960 évek vége 70-es eleje felé egyre erősebb nagyobb izomautókat csináltak Amerikában, amelyek nagyon jól gyorsultak 160-180 ig, de utána a légellenállásnak köszönhetően 200 körül el is érték a végsebességüket.

Természetesen a legerősebb verziók pl: "SS"-ek elérték a 230-250 km/h is , de azok általában hatalmas motorral (7000ccm), vagy erősebb kompreszorral készültek.

A mai amcsi autóknál általában 140 MPH(224km/h) nál van a tiltás. De persze ez is különböző. (Corvttek, Dodge Viper)

2013. jún. 4. 15:57
 19/23 anonim ***** válasza:

élőben aligha látni... akkor itt az ido, hogy elmenj egy amerikai autos talalkozora. Ott majd annyi amcsi vasat latsz eloben/egy helyen, hogy meg unni is fogod :)

Volt szerencsem egyszer a komaromi bulihoz, nagyon klassz volt.

Ha osszehaverkodsz valakivel, talan meg el is visznek egy korre, sot ha nagyon jo fejjel akadsz ossze, esetleg meg vezetheted is a vasat :)

2013. jún. 4. 18:44
 20/23 anonim ***** válasza:

Ha igazán szeretitek az amerikai autókat, Komáromot ki ne hagyjátok srácok! Csak megerősíteni tudom!

Komáromi vagyok, egyetlen egy évet leszámítva mindig kint voltam, 7 éves korom óta, (részben) innen is a nagy szerelem, a rengeteg burnout a dühöngőben, a MonsterShow, meg amilyen vasak kint vannak.

Láttam már itt olyan különlegességeket, Dusenberget, Hudson Hornetet, Ford T-modell-t, Hemi Cuda-t, '59-es rózsaszín Caddy Eldoradót fehér oldalfalú (!!) gumikkal...

Hogy a "kötelezőkről" ne is beszéljek, Mustangot, Corvette-et, Camarot csukott szemmel is fogsz. És a szívem csücske, a Dodge Viper is évről-évre megtisztel, bár sajna sosem elég nagy számban :-(

Sose volt amerikai autóm, de hatalmas arcokkal össze lehet haverkodni, ültem már Hummerben, rendőr Chevy Caprice-ben (eredeti, nem megcsinált!), Oldsmobile-ban, vezetni még nem vezettem :-(

A Hummeres viszont ingyen bevitt engem+két haveromat, nem találta az erődöt, elmondtuk merre van, közölte, hogy pattanjatok be és mutassátok az utat, a kapunál benéztek a biztonságiak, mondta az arc, hogy a "Három srác velem van", onnnantól nem kértek karszalagot, meg semmit. Egész hajnalig ott buliztunk :-P

2013. jún. 4. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!