Most lett jogsim. Milyen autót érdemes kezdőnek venni? 300-400e körül gondoltam.
Suzuki Swift Sedan-t ajánlom én is.
szerintem a 40ezer is reális ár, azért is lehet igaz nem nagy márkájút, de JÓT venni!!!
Szerintem is jó a Suzuki, de ne Sedant, hanem "sima" Swiftet vegyél! Több okból: olcsóbb, rövidebb, a hátsó utas nem veri bele állandóan a fejét a "C" oszlopba, a csomagtartó (a hátsó ülések előre döntésével) bővíthető stb.
Bármelyiket is választod, nem lesz vele gondod a tankoláson kívül.
Téli gumit (újat, jót) tudsz venni 10000 Ft-tól, felniket pedig használtan is vehetsz hozzá, a négyet kb. 15-20 ezerért.
(A bunkókkal, akik kiröhögnek, mert Suzukid van ne foglalkozz! Többet ér egy 10-15 éves Suzuki, mint egy 20-25 éves német luxusautó.)
"Többet ér egy 10-15 éves Suzuki, mint egy 20-25 éves német luxusautó"
ugye ezt te sem gondolod komolyan? A suzuki sose volt top kategóriás autó. A 10-15 éves példányokban szervó TALÁN van, ABS, kipörgésgátló, KLÍMA felejtős. Klíma nélkül nyáron belehalsz az autóba. ABS is igen jól jön kezdő sofőrnek, pláne, ha azt se tudod, mi az a gázfröccs, és hogy kell használni (ha nagy sebességnél gázfröccs nélkül teszed vissza 2-3-ba, akkor leblokkol a legtöbb autó).
Szerintem vegyél egy F-es Astrát, ABS-szel és szervóval. Nehezen elnyűhető autó.
ne Sedant hanem sima Swiftet???
az sokkal kisebb, és olyan női autó. :)
Suziki Swift a legjobb kezdőknek ennyi pénzért. 400ezer forintért évekkel fiatalabb Suzukit kapsz, mint más egyéb autót. Motorikusan nagyon megbízhatók a Suzukik, ha a futómű rendesen be van lőve, akkor bajod nem igen lesz vele. Nem ez a legkomfortosabb autó, de ennyiért... (Nekem amúgy nem Suzukim van.)
Most amúgy is nagyon-nagyon olcsók a használt kocsik.
Téli gumit meg nézz akciósat, az alap márkákat megkapod darabját ötezer körül, de érdemes kicsit jobbat venni, ezért min. 10.000 Ft-ot áldozz darabjáért. Közepesen jók: pl. Continental, Barum, Cormoran, prémium gumi: Michelin, Good Year. Ezek tényleg nagyon jók, de darabja 20e fölött van. Tavasszal ne feledd visszacserélni majd, mert elkopik és jövőre újat kell venni. Ha időben lecseréled, sok évig elég lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!