Ha veszek egy autót, kifizetem, akkor addig nem hozhatom el a telepről míg nincs átíratva?
Figyelt kérdés
Elvileg az eladó íratja át a nevemre.2009. okt. 6. 17:56
1/3 anonim válasza:
Dehogynem. Az átírást 8 napon belül kell elintéznetek.
2/3 anonim válasza:
Ha kereskedésben veszed, és a vételárban benne van az átírás, vagy kérnek erre egy összeget (Biztosítás, eredetiség vizsgálat, átírási illeték, forgalmi+törzskönyv díja), akkor addig nem adják ki az autót, míg nincs minden elintézve! Ez általában egy-két nap.
Ha csak simán adás-vételivel veszed, és magad akarod intézni az átírást, akkor csak egy biztosítást kell kötnöd, és az adás-vételivel máris közlekedhetsz 15 napig. (Később már a rendőr bírságol)
Én szeretem rábízni a kereskedőre ezeket e dolgokat, mert van csókjuk, és nem nekem kell időpontokat egyeztetnem + sorba állnom mindenütt.
3/3 anonim válasza:
Hát ha a kereskedő írja át, akkor mivel nála van a forgalmi, addig nem nagyon lehet vele közlekedni. De szerintem ne írasd átr a kereskedővel, én -miután kifizettem- egy percet sem hagynám egy hiéna kereskedőnél :) Amúgy nem is vennék soha kereskedésből autót, hálistennek van tapasztalatom bőven, ezeket a hiénákat jobb meszziről elkerülni! Nekik mindig az a legjobb autó, amit épp most akarnak eladni. Egyik se őszinte. Legjobb ha te intézed az átírást és leengedi az árból a költségét, vagy ahogy megegyeztetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!