Ha az autómról kifizetem a hitelt, akkor kell vmi illetéket fizetnem az okmányiroda felé? Csak mert küldtek egy levelet a hitelirodától, hogy igazolják hogy ki van fizetve és az én tulajdonom.
Én úgy tudom, hogy nem.
Hitel esetében te vagy a tulajdonos (forgalmiban láthatod). A törzskártyát kellene megkapnod, mert az a hitelezőnél van.
Lízing (tartós bérelt) esetén van az, hogy a lízingelő cég a tulajdonos, te csak az üzembentartó. Ekkor ha lejár a lízing szerződés, megkapod a törzskártyát, a tulajdonodba kerül a kocsi és akkor kell az átírási illetéket megfizetned az okmány irodában az igazoló papírokkal.
Ilyen vagyonszerzési illetéket sem? mert jó a forgalmiban az van, volt hogy én vagyok a tulajdonosa, de hát a törzskönyvét csak később kaptam meg.
Vagy ha eladom akkor más úgysem tudják utólag kifizettetni?
Valamint ha eladom az autóm ebben az évben ezt kell szerepeltetni a jövő évi adóbevallásban? Mondjuk számlákra költeném, nem másba fektetném, ez számít?
elmélet hosszú lenne, de a lényeg: nem kell bevallanod.
...ha nem járszadozol sokszor olyat, hogy megeszel vmit, aztán eladod dágábban :D
LAci
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!