Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simsonom mitől lehet ilyen rossz?

Simsonom mitől lehet ilyen rossz?

Figyelt kérdés
tehát totál fel lett újítva 2 éve a simsonom, s50-es, és borzasztóan rossz, nem merek vele 40km/h fölé menni mert akkor érzem hogy tönkre fog menni, meg akkor megszorulna pár km után, és mikor jövök haza akkor megyek kb 40-el és van egy talán 10 fokos domb, 3.ban 40-nél annyira visszalassul hogy majdnem vissza kell kapcsolnom 2-esbe a domb kb 30 méter! miért nincs benne erő? felfúrt henger, új dugattyú gyűrű, felújított főtengely, új csapágyak tömítések, szimeringek, ráköltöttem a simsonra 80-ezret és nem jó!
2013. máj. 30. 19:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Figyelj ha nincs jól beállítva abenzin levegő keverék akkor ez is okozhatja a rángatást.

Én egyszer eljáccottam vele egy napot,nos a négyütemezéstől a színtiszta gyorsulósig minden megvolt :) Mármint találtam olyan beállítást hogy atomdús keverék és nagyon szépen ment vele de viszont úgy füstölt mintha arol 2t vel menne a gép. :) Nagyon sok függ a jó beállításoktól.

Próbaképpen feljebb veheted a tűt,figyelheted hogy hogyan reagál a hirtelen gázadásra(az sem jó ha hamar pörög fel aztán lassan vissza és az sem jó ha lassan pörög fel és gyorsan le),

2013. máj. 31. 19:43
 12/18 Szeitz válasza:

tisztelt kérdező. Ha elhoztad a szerelőtől és azóta rosz akkor métnem vited visza hogy bajod van vele nézze át ujra?

Másrészt meg igy nem fog megoldódni a dolog ha itt kérdezel és nem értesz hozzá vide el szerelőhöz persze ojanhoz aki igényes a munkájára és akor nem lesz gond vele.

sok sikert ;) :)

2013. jún. 1. 13:47
 13/18 Szeitz válasza:

ja és még valami. Nekem is s50-em van. Én 60 000-et költöttem rá de az enyém az eböl a pénzből kapot skf csapágyaakat víton duplafalu szmeringet klingerit tömitéseket uj kuplung lamella

60/4- henger szett 0km-es kyston vékony krómgyürüs dugóval.

felujitott főtengó.tervezett rezó60/4hez és egy komplet átalakitott babeta gyulát. 105 km/h a vég sebesége

2013. jún. 1. 13:51
 14/18 anonim ***** válasza:
Tudod az a baj ha mindennel szerelőhöz kell vinni akkor hogyan lesz belőle igazi motoros? :)
2013. jún. 1. 14:09
 15/18 A kérdező kommentje:
az a helyzet hogy eddig egy 50-es robogó karburátor volt a motoron, és úgy használtam több mint egy évig, most szereztem hozzá egy simson karburátort, és egy fokkal jobb lett, mert a robogó karburátorral nem akart menni, és nem is indult be melegen, hidegen pöccre indult csak melegen nem, ráraktam a simson karburátort, hidegen melegen pöccre indul, megy is valamennyire, csak "elfárad" pár km után!
2013. jún. 5. 19:32
 16/18 anonim ***** válasza:

Elfárad pár kilóméter után?Ez tipikus kipufogó koszos vagy a klégszűrőd koszos.De lehet ez még gyertya,trafó(nézd meg melegszik e)

Szerintem a kipufogót kikéne égetni.

2013. jún. 5. 23:24
 17/18 A kérdező kommentje:
pár km után már a nagyon pici lejtőn nem akar felmenni! mikor még hideg akkor felmegy könnyen rajta, de ha elérte az üzemi hőfokot akkor már nem úgy megy, aztán a kipufogó végében volt múltkor sörösdoboz hangtompítónak, az szétégett valemennyire, és volt hogy belementem egy gödörbe és elment a hangja belementem mégeggybe akkor visszajött a hangja, azt a dobozt kivettem belőle tegnap, nem nagyon zsíros a kipufogó, igazából ki lett égetve csont szárazra mikor fel lett újítva! van benne egy ilyen hangtompító szerűség vagy valami ilyesmi a középső dobban, az kell bele igaz? vagy egy ilyen kúpos szerűség lyukakkal , ilyen van benne, a légszűrőt azt kicserélem majd benne, mert az már nagyon régi, és elég jól melegszik a motor, mert mire hazaérek vele, akkor mikor megállok vele akkor már szaga van, tehát annyira meleg hogy már szaga van a blokknak, mikor össze lett rakva, járatós volt, elmentem vele kb 1 km-et és megálltam vele, leállítottam és olya forró volt hogy a tojás pár mp alatt megsült volna a hengeren, ha járatós még akkor sem melegedhetett volna ennyire, ja és nem nyár volt hanem ősz, nem volt már olyan meleg az idő
2013. jún. 6. 14:08
 18/18 anonim válasza:
Úr isten rég nevettem ennyit :D köszönöm!! És egy jótanács ami nem megy azt nem kell erőltetni :)
2014. márc. 28. 01:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!