Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A Volkswagen csoport 1.6D,1.6T...

A Volkswagen csoport 1.6D,1.6TD motoros verziója a megbízhatóbb vagy az Opel 1.7D,1.7TD, vagy a Ford 1.8D/1.8TD dízelmotorjai?

Figyelt kérdés
Dízelmotorral szerelt járművet vennék és a hengerűrtartalomból látható,hogy régebbit tudok csak megvenni hitel nélkül, ezért kérnék segítséget, lehetőleg olyanoktól,aki nem csak hallott róla,hanem viszonylag hosszabb ideig használta is ezen motorral szerelt járművek valamelyikét(esetleg mindegyiket).

2013. máj. 27. 14:12
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. dec. 29. 22:47
 12/21 anonim ***** válasza:
30%
csak a VW
2014. ápr. 22. 20:04
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
Eggyértelmű hogy a VW dízele a legjobb!Gondoljatok bele hogy miért is?Opel dízel?Hmmm azok a kocsik még akkor nem léteztek és a VW dízelek már rótták Európa útjait,és mire ezek az Opel-Fiat-Pezsó Renó szarok már nem lesznek az utakon az öreg VW és Merci dízelek még igen.....Mert ha Traubizol nem biztos hogy ugyanazt a cukros löttyöt iszod mint azok akik kóláznak!Értem??VOLKSWAGEN....
2015. febr. 3. 15:58
 14/21 anonim ***** válasza:
Tipikus fanatikusság, annyira utálom ezt. Jó a Volkswagen, szó se róla de azért ne legyünk már elfogultak. VW-ből is vannak rosszabb darabok, ellenben nem biztos hogy mondjuk az Opel olyan rossz lenne, főleg tényleg az Isuzu motorokkal ami meg japán. Hoppá hol is vagyunk? Csak nem a japán márkáknak volt hatalmas fejlődése a 80-as 90-es években? De hogy mondjak mást is: van a családban egy 1986-os Ford Sierra, 2,3 literes Peugeot motorral, hagyományos szívó dízel. A kilométer óra már vagy 6-szor átfordult (10 ezres értékig van számozva), de egyszer sem emlékszek hogy hozzá kellett volna nyúlni. Az összes felújítás az annyi volt, hogy úgy '99 táján meg lett furatva, ennyi. Ugyan úgy van egy munkás Fiat Scudo, 2002-es. Azt hittem én is milyen szar lesz, de azt kell mondanom hogy le a kalappal előtte, mert abba is benne lehet már minimum 500 ezer és ilyen román utakat gond nélkül teljesít. Ja és már JTD, nem sima TD. Szóval az én véleményem szerint a francia kocsiknál nem a dízeltől kell elsősorban félni. Persze mindenkinek meglehet a saját véleménye, de könyörgöm ne legyünk már elfogultak.
2015. febr. 3. 17:48
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
Én esetemben csak a VW Konszern,és a Mercedes dízelei a befutóak és azok is maradnak!!!Esetemben és a környezetemben élő emberek,barátok kollegák mind VW Konszern és ide tartoznak szerelők,autófényezők,villamosságis mindeggyikünknek csak ez van ez vált be, vannak persze gyengébb szériák de melyik márkának nincsen?Sokkal emeletekkel jobbak akkor is egy Opelnél,Fiatnál.....azokat kidobáljátok a szemétre ezek mindig menni fognak!Régi Merci W123-as előkamrás dízelek a mai napig ketyegnek,ki a tököm ül bele egy rusnya Francia vagy Olasz kocsiba!Fúúú ááá Nekem 4karikásom van és kiröhögök vele mindenkit!Szerelő havernál ott rohad egy Stiló JTD mert olyan sokba lenne a javítása hogy a gazdi nem tudja mit csináljon a fasza olasz géppel!Volt kolegám JTD-je is halódik...vegyétek tudom a Scudo meg azok a motorok amiket a Ducatókba raktak jók BOSCH adagolóval ugye..?De akkor is ne hasonlítsunk már egy Fiatot egy VW vagy Mercihez...Az a legnagyobb baj hogy 80%ban sok a rossz gazdás autó!Meg aki túlvállalta magát és olajcserére nem telik!
2015. febr. 4. 12:55
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

# 15

mutass már nekem szakértői véleményt ami az isuzu 1.7-et fikázza. Nem nagyon fogsz találni.

VW-ből meg csak az 1.9 tdi legendás. A többiről most írok neked egy kicsikét.

A legszarabb a 2.5 v6 tdi, aminél a vezérműtengely kopása típusbetegség. A szelephimbák elnyíródnak, elszakad a vezérműszíj, kuka a motor.

Aztán ott a pdtdi. Sok tulaj szerint semmi komoly baja, de érdekes módon a gyár is felhagyott a gyártásával rövid idővel a behozatala után. Ennek oka a "PD egy igazi betegágy, mivel a Continental által szállított adagolóelemek folyamatos hibáitól szenved. Kokszosodnak, gyakran okoznak zárlatot, ami miatt az elektronika az egész rendszert leállítja, akkor is, ha csak egynél lépett fel a probléma, az autó pedig megáll, mint a szög. Bárhol, bármikor."

Aztán ott a legnagyobb tdi. 5.0 v12. A legnagyobb gondja hogy bebaszták a turbót a két hengersor közé, ami miatt állandó túlmelegedéssel küzd. Ennek egyik következménye a hátsó hengerpárok repedése. Gondolhatod mennyi a szervizköltsége egy ilyen hibának. Kb minimum egy misi.

Meg hogy a merciről is írjak annak is a diesel legendája úgy elkopott mint a zöldséges merci fényezése. A nagy turbódízelek közül (Audi V8 TDI, Mercedes V8 CDI) ez a legkevésbé ajánlott a használtautó-vásárlónak. Gigantikus nyomatéka ráadásul előszeretettel ropogtatja a féltengelyeket és eszi az automata váltót.

2015. febr. 4. 14:17
 17/21 Dörmögő ***** válasza:

# 13-as válaszolónak még mindig nem esett le hogy attól mert opel kaszniban van az 1.7-es még nem opel motor hanem japán isuzu. Az opel valóban nem alakított nagyot a dieselek között, de az isuzu méltán legendás. Öreg dieselek közül a legjobban Fiat-cromába szerelt 2.td, opel 1.7 ISUZU (mert van opel 1.7-is), VW 1.9 TDI.

Direkt írtam ABC sorrendbe, mert az nem itt a gyakorin fog eldőlni hogy melyik kerülhetne előre. A zöldséges merci dieseljét is idesorolhatnám, de szerintem az már mégegy korosztállyal öregebb.

2015. febr. 4. 14:53
 18/21 anonim ***** válasza:
Itt senki nem hasonlít semmihez. Csak tudod nem mindenkinek van pénze a "4karikásra" hogy kiröhögjön mindenkit. Ezért én nem fogom kidobni a Peugeot dízelt sem, de látom nem fogtad fel teljesen. Mi itt motorokról beszélünk. Az Isuzu Japán. A Peugeot igaz hogy francia, de nem a kocsi amibe benne van. Az hogy a francia kocsiknak milyen hibái vannak megint egy más téma.
2015. febr. 4. 17:01
 19/21 anonim ***** válasza:

Osztanád az észt csak ugyebár neked se sok van.

Bosch VP44 adagolót a következőkbe szereltek:

Audi A4 A6 A8, BMW 320D, Ford Focus, Transit, Mondeo, Opel Astra, Frontera, Vectra, Saab 9-3 9-5 900 9000, Nissan Almera, Patrol, Terrano stb.

Bizony-bizony. Ott van az 5 karikásod is.

2015. febr. 4. 17:40
 20/21 anonim ***** válasza:
Válaszom a 15-ös válaszolónak szólt.
2015. febr. 4. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!