Mindig becsatolod magad?
Régen csak akkor húztam magamra ha villogtak hogy rendőr van. Aztán jött egy mél egy videófelvétellel (biztos sokan megkaptátok). Autóban belső kamera végigvette hogy mi történt a vezetés közben elbóbiskoló emberrel. Ahogy hánykolódik az autóban egészen a hátsó ülésre. Szerintem még ezt is túlélte volna ha a fejével nem üti ki a szélvédőt és a kocsi nem éppen arra az oldalára landol.
Bocs a részletekért de ez győzött meg hogy kell az öv.
Na innentől kezdve ha nem csak 1-2 km-t (falun belül) megyek mindíg bekötöm magam.
Igen, mindig, akár 10 méterre is. Sőt, a gyerekeimet is. És nem azért, hogy ne legyen bünti, egész egyszerűen így biztonságos, és nem szeretnék másokat sem veszélyeztetni.
Az pedig, hogy gátol a "mozgásban", az egész egyszerűen nem igaz. Fel sem tűnik az embernek, hogy be van csatolva. Gondolom vezetés közben senki nem mocorog annyit, hogy zavarja...
Nekem feltűnik, ha be vagyok csatolva. Egy-két óra után fáj a derekam. Ha nem vagyok becsatolva, nem fáj, vagy csak sokkal később és kevésbé. És nekem más az életszemléletem, mint nektek. Lehet, hogy bizonyos helyzetben, bizonyos körülmények között tényleg megment az öv. De én ebben sem, és az élet más kérdéseiben sem olyan eseményekre készülök, aminek egy a százezerhez a valószínűsége. Erre egyszerűen nem éri meg erőfeszítést tenni. Az viszont egy az egyhez, hogy fájni fog a derekam, nem csak elméletben talán valaha, hanem itt és most. És ez igenis nagyobb kockázat a vezetésben, mint az öv hiánya.
És akik most annyira övpártiak, megkérdezhetem, hogy mit esznek? Mennyit mozognak? Mert én ezekre odafigyelek. A legtöbb ember bizony nem abba hal bele, meg nem attól szenved hosszú időn át, hogy nincs becsatolva, hanem attól, hogy nem mozog és borzalmas dolgokat zabál.
Én a buszon pl rosszul vagyok hogy nincs öv...áááá már alig várom hogy leszáljak.
El nem indulnék úgy hogy nincs bekötve.
És nem eszek egészségtelen dolgokat és sportolok is...Ahogy az unokatesóm is ezt tette. éve halt meg mert egy se...fej nem kötette be magát kiröpült a kocsiból és agyonütötte.szóval ennyit az én életem én rendelkezek vele.
Remélem nem az illetőnek se kutyája se macskája se anyja se apja mert az ilyen nem érdemli meg a családot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!