Mitol blokkolhat le a kormany?
Sziasztok!
2009-es Mazda 6-om van.Ma este parkolasnal egyszeruen leblokkolt a kormany.Elfoglaltak a parkolohelyemet es egy masikra probaltam bekuzdeni magam egy keskeny utcaban amikor egyszer csak nem akart rendesen fordulni a kormany,vagyik csak max negyed fordulatot,mintha valami blokkolna.Tovabb hajtottam,mentem egy kort es teljesen rendben volt a kormany,aztan parkolasnal megint ugyan az.Ekkor mar nagyobb helyet valasztottam ahova siman be tudtam allni elore-hatra menet nelkul,mert akkor jelentkezett a gond.
Mi okozhatta ezt?Esetleg megnyomtam valami gombot veletlenul valahol,vagy nagyobb a gond?Remelem holnap rendben lesz az auto ha jaratom egy kicsit,mert el sem tudom kepzelni mit fogok a ferjemtol hallani ezert.
Egyebkent tenyleg varatlanul,ok nelkul tortent az eset,habar mult heten sikerult egy katyuba hajtani amit erosebben megereztem,de akkor semmi nem tortent.
Elnazest az esetleges elirasokert,mobilrol irok.
Lehet, hogy már nem aktuális, de ezekben már szerintem elektromos szervó van, mint az összes új autóban. Abban pedig nincs olaj, de mégcsak nem is a főtengely hajtja!
És ha valami elektromos bibi van simán okozhatja a tükörkapcsoló, lehet, hogy letesteli a szervót és nem működik.
Nem ugy ertettem,hogy valoban a gomb iranyitana a kormanyt,de ha az elozo hozzaszolonak igaza van,es valoban elektromos minden az autoban,akkor esetleg egy rosszul mukodo gomb lezarhat/blokkolhat egy aramkort.A szervizben is ezt mondtak,amikor 2 eves volt az auto es aksit kellett cserelni,hogy ez normalis, hiszen minden elektronikus benne.
Na mindegy,tenyleg nem ertek sem az autokhoz,sem az elektronikahoz,a lenyeg az,hogy a szerelo szerint semmi baja az autonak.Ha elektromos zarlatrol volt szo,akkor viszont talan jo lett volna,ha megis megemlitem a gombot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!