Azt mondták a sebvesség megfogja a kocsit, és nem gurul el. Hát nem így történt! ÁTVERTEK?
ezt tanították KRESZen is, hogy ha nem húzom be a kézit, de berakom mondjuk 1esbe, ha hátrafelé lejt az út, megfogja.
Na ma kipróbáltam,. beraktam 1esbe, engedem fel a féket, és elkezdett gurulni a kocsi...
Nem fogta meg!
Átverés lenne?
Ez azért fura, mert én elég dombos vidéken lakom, és mindenhol simán megfogja a sebesség (mert ugye először a motor kell hogy fogja, utána a kéziféket behúzni).
Persze csak álló helyzetből, ha kicsit is mozog és úgy engedem rá a kuplungot a lendülettől persze, hogy átugrál. Esetleg ezt csináltad rosszul. Vagy lehet, hogy túl kicsi a motor és ezért kicsi a kompresszió??
Nekem az autóm gyári kezelési útmutatójában az áll, hogy ha leparkolok, minden esetben húzzam be a rögzítőféket.
Én hiszek a leírásnak. Gondolom nem hülyék tervezték az autót. Évek alatt soha semmilyen hátrányom nem lett még abból, hogy behúzom. Be sem fagyott még soha.
Sokáig én is ezt hittem. Aztán a totalcaron olvastam pár éve, hogy azért csinálják így a nagyok, mert ha valami miatt tönkre megy a kézifék, akkor utána megindul az autó, és ha lendületben van átugorhat a motor és nem áll meg.
De ha valami miatt átugrik a motor, még mindig ott a kézifék, hogy megfogja. Az pedig, hogy árt neki, hogy a váltó fogja általános tévhit (én is ezt hittem). Bevallom, vártam is ki fog belekötni először.
Én meg mindig kézifékkel. Kivétel ez alól a meredek utcák. Ott kézifék + sebesség + szegélynek kormányzás.
Másik kivétel pedig otthon a garázsban. Ott se sebesség, se kézifék.
Rövid távon nem lesz baja, de évtizedek alatt szerintem nem jó, hogy folyamatosan terhelve van a hajtáslánc.
hajtáslánc miért van terhelve attól hogy fogja az autót? nem forog semmi, nem súrlódik, nem kopik...
viszont a bowden szeret megnyúlni ha állandóan feszítve van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!