Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lesz baja az autónak ha...

Lesz baja az autónak ha kicsit jobban megpörgetem, és úgy váltok?

Figyelt kérdés

Nem akarom tönkre tenni, apám kocsija, így főleg nem.

Dízel autó. 1.4 es. 2-3 ezer között váltok fel.

De lesz valami baja, ha mondjuk 5-6 ezernél váltok?

A piros részen a 9-10 ezer van. Gondolom odáig nem jó nyomni.

De nem tesz rosszat a kocsinak, ha kicsit jobban megnyomom a fordulatot?

2013. máj. 18. 09:16
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Jójó, még sose pörgettem fel 3ezer fölé!

De ha nemn bír, miért van rajta 6-7-8-9 ezerig a mutató?

2013. máj. 18. 11:44
 12/16 anonim ***** válasza:

Dízelen nincs 7-8-9- ezerig a skála. Valamit férenéztél, vagy nem dízel a kocsi.

Egy átlag benzinmotor is 6500-7500 körül szabályoz le, maximum 8000-ig van a skála (átlagról beszéltem, nem az adott gyártó adott modelljének sportváltozatáról)

2013. máj. 18. 12:01
 13/16 anonim ***** válasza:
soha nem megy fel egy utcai dízel autó 9-10 ezerig! nekem benzines 1.4-es autóm van, 6500-nél szabályoz le! de még sohasem húzattam ki addig, mert minek? egyszer tiltattam le üresben, hogy működik e a leszabályzás :D
2013. máj. 18. 12:44
 14/16 anonim ***** válasza:
a mi dízel fordunkban asszem 6-7 ezerig van a skála, és egyszer úgy izmosan megpörgettem, de 4500-5000 környékén gondolom akkor beszabályozott, tovább nem ment, és személy szerint nálam rántott egy nagyot az autó, ami miatt mondhatni elvesztettem az uralmamat az autó fölött egy kis időre, ami hát nem szerencsés dolog. lényeg: dízel motorok kis fordulatnál sokkal nyomatékosabbak mint a benzinesek, és nem lehet sokáig pörgetni őket. ha turbós azok általában 2000 fordulatnál kapcsolnak be, ott lehet érezni hogy elkezd húzni
2013. máj. 18. 13:59
 15/16 anonim ***** válasza:

"ha turbós azok általában 2000 fordulatnál kapcsolnak be, ott lehet érezni hogy elkezd húzni"

Napi fail xD

2013. máj. 18. 14:14
 16/16 anonim ***** válasza:

Azt benézted..az én benzinesemen van 9 ezer, de 7.5-nél leszabályoz, mert az már üveg...a dízel ilyenkor már kikönyököl(ne)

az pompás, ha 2-3 között váltasz fel, de 5-nél jobban ne pörgesd, nincs értelme...

sokat kibírnak ezek a motorok, csak sok függ a motorolaj minőségétől..nem a gyártó tehet róla, hogy nincs kenés..

pláne üveghangnál.

2013. máj. 19. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!