Üdv! A robogóm benzintöltő nyílása mellett van egy másik sapka, oda milyen olaj kell és miért? Eddig csak a hajtőműolajról hallottam, amit a blokknál kell intézni. Sajnos nem indul a motor, csak rugdosom .
Általában fehér tartályban van az olaj. Bontsd le a műanyag burkolatot és ha megvilágítod egy lámpával a tartályt látni fogod a szintet.
De ha rátöltesz 1 dl olajat azzal bajt nem csinálsz aztán vidd el valakihez aki ért hozzá.
Szia!
Első jótanács:Csak szintetikus 2t olajat vegyél bele(Én személy szerint drága Repsol olajat használok)
Az olajtartályt érdemes megnézned,hogy most mi van benne,egyáltalán van e benne,ha van valami hajlékonyabb drótod azzal megtudod nézni,vagy dúgj le bele valami vékony ronygot,esetleg ha van benzincsöved azt letudnád dugni.
Az inditás télen nyáron:szivató kar behúz,rugsz rajta gyújtás nélkül 2-3mat ,majd szivatót félig visszaengeded majd fél gázon első gyúgyjtásos rugásra indulnia kellene.Van rajta benzincsap amit néha nyitni és zárni kellene?Nem az maradt zárva? :)
A rugdósással meg óvatosan mert nagyon meg is lehet szivatni,ilyenkor nem kell gázt húzni,meg szivatót sem és csak üresben rugdosod(ha ilyen van akkor durropgni is fog egy picit)
Mivel még kezdő vagy érdemes lenne valakivel ezeket átbeszélned,megmutatni a robogót valakinek aki elmagyaráz hozzá mindent.Meg nem árt ha legalább egy gyertyacserét megtanulsz.
Üdv!
Nem gáz ha a régi olajat keverd az újjal szerintem.
Ha ásványi olaj volt benne akkor nagyon füstöl a robi ha csak keveset füstöl akkor félszintetikus vagy szintetikus(meleg motornál értendő).
Szerintem nem gáz ha keveredik a régi olajjal,bár,ebben nincs tapasztalatom.
Ha tudsz akkor menj el egy márkaszervízbe és kérd a segítségüket.
Üdv!
12. válaszadó, ha a motorral minden rendben nem kell a gázkart piszkálni indításnál. Sőt, nem is lenne szabad.
Hidegen szívató elégnek kellene hogy legyen az alapjárati levegő-benzin mennyiséghez hogy szépen induljon.
Ha gázkart kell cibálni indításnál akkor ott már valami gond van...
2T olajokat meg úgy kevered ahogy akarod. Nem számít hogy szintetikus vagy ásványi.
Azt nem mondanám hogy ásványival jobban füstöl. Amiben rosszabb hogy jobban kormoz. Ami hosszú távon ráég a dugattyúra, hengerfejre, kipufogó csatornára és a kipufogóba. Szintetikus kevésbé kormoz. Viszont a kenési tulajdonságaik eltérnek.
Hát a hozzászólásaidból ítélve nem sok fogalmad van a belső égésű motorok működéséről. Szóval keress valakit aki ért hozzá és kérd meg hogy magyarázzon el és mutasson meg mindent amit kell. Mert így nem lesz hosszú életű a robogó.
"De mi at isten az a szívató? "
A hideg fémfelületeken a levegő-üzemanyag keverékből kicsapódik az üzemanyag. Így üzemanyag szegény keveréket kap a motor, ami nem jó. Erre jó a szívató vagy más néven dúsító. Ez több üzemanyagot ad hozzá, így a kicsapódás ellenére is kap eleget a motor. Ha viszont a motor felmelegszik már nem kell szívató mert kevesebb csapódik kis és így túl sok üzemanyagot kapna. Ami szintén nem jó.
Azt, hogy ez hol van, vagy van-e egyáltalán(lehet hogy automata szívatós) azt meg neked kellene tudni mivel indításnál ezt használni kéne.
"és dühítő h ilyen fost vttem"
Azért nem biztos hogy a gép és az eladó hibája a dolog...
Esélyes hogy te is igencsak sokat ártottál a gépnek a nem megfelelő használattal.
Én régi szocimotorokat mindig is kevés gázhúzásral indítod be,jó új robogókat már annyira nem rémlik mert régen volt :)
Szivató:Kormány bal oldali fogóka alatt kell legyen egy kis kar,ha nincs akkor a karbin van automata szivbató.
Egy típust azért írjál le hátha tudunk segíteni.
"Én régi szocimotorokat mindig is kevés gázhúzásral indítod be,jó új robogókat már annyira nem rémlik mert régen volt :)
Szivató:Kormány bal oldali fogóka alatt kell legyen egy kis kar,ha nincs akkor a karbin van automata szivbató.
Egy típust azért írjál le hátha tudunk segíteni."
Én a régi szocimotorokat is gázkar piszkálása nélkül indítom. Ha minden rendben van vele úgy is beindul.
Szívató meg nem feltétlenül ott van. Lehet a karbin is, de lehet akárhova kivezetve is a motoron.
Láttam már olyat is hogy a benzincsap mellett volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!