Megéri üresben gurulni?
mi dombos vidéken lakunk és itt soszor lehet gurítani az autót,
ennek eredménye,hogy 4,1 az átlagfogyija az 5 ajtós közepes méretű dízelünknek,
megéri gurítani,sok üzanyag megmarad,
#4: Az én párom (aki nem spórol, csak hypermiler) nem 62-vel, hanem 50-nel megy országúton, kb. állandóan. Viszont nem tart fel senkit, mert alig van forgalom és amúgy is simán meg lehet előzni. A forgalmas 81-esen 90-nel megy.
Gurulni megéri, igen (bár ha valakit idegesít, annak speciel nem :) szerintem poénos, amíg nem megyünk túl lassan, a páromnak viszont már nincs olyan, hogy túl lassú). Mások figyelembe vétele egy másik kérdés, normális ember nem tart fel másokat, de száguldozva is lehetünk idegrombolók...
Fogyasztásilag az üresben gurulás, motorleállítással a legjobb, de annak megvannak a feltételei, ha nem akarjuk csökkenteni a biztonságot :)
Én motorozom, én nem üresben gurulok, de az is jobb, mint gázzal menni és elfékezni a végén a lendületet. Szolid hegyekben mindig megjavul a fogyasztás, a kigurulható dombocskák miatt. Főleg ugye lakott területen, hisz a motor elég gyorsan lassul, meredekebb lejtő kell ahhoz, hogy ne sokat lassuljon. Viszont pl. a bakonyi falvakban rengeteget lehet gurulni úgy, hogy nem megyünk megengedett sebesség alá...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!