BMW 320d E46 jó választás lehet?
Ha már 100kW-ot hoztad példának,abból egy 12 éves gép évi teljesítményadója 18500Ft. Egy 4-6 éves SX4-nek meg 23700Ft. Na bumm...
Az alkatrész sem lesz drágább hozzá, mint egy Passathoz. Olyan butaság ez a sztereotípia, hogy nagy autó vagy BMW drága az alkatrész. Persze sem ennek, sem egy Passatnak nem annyi lesz a fenntartása, mint egy G13B Swiftnek, de nem is az a kategória.
"Nem a lóerő a teljesítmény hanem a kw" Bravó macilaci, ismét okosat szóltál. A lóerő és a kW ugyanannak, a teljesítménynek a mértékegysége, csupán egy mértékegység átváltás választja el a kettőt. A teljesítményadó elhanyagolható költség, kb. egy 5l-es normális ablakmosó árával lesz több, mint egy bármilyen átlagos autóra.
Kérdező, egy jó 320d nagyon jó választás, dekerüld a leélt szarokat, sőt, ha teheted, hozz be kintről egy jót. A kopó fogyó BMW alkatrészek egyáltalán nem vészesen drágák, és szinte mindenből van utángyártott, nagy választékban.
Ezt én is tudtam de a kw akkor sem lóerő hanem kw és kész akár hogy is okoskodól,lényegtelen hogy lóerőbél váltották átt .az a teljesítmény alóerő amúgyis tévedés volt,mert 100 ló erőseb egy 100 lóerős autónál XD :)
De ha lemégy avárposházára befizetni ateljesítmény adót és mondod nekem 200 lovas akocsim a szépen aképedbe röhögnek.De minek kelet belém kötni a fizetni valóról volt szó és én ara írtam hogy kw után megy minden mert azt használják teljesítmény ként nem a lóerőt és már rögtön jön egy túlokos ovodás aki bele köt az emberbe na jólvan hagylak legyen igazad okoskodj .Remélem boldog leszel vele
na de ha enyire okos vagy árúld el hol használják a lóerőt mikor a teljesítmény adót a kw után fizeted a teljesítmény adót a biztit meg a kocsi köbcentije és ateljesítménye kw-ja alapján szóval az autó fanok kívűl sehól máshól nem használják a lóerőt egyszerűen csak jól hangzik mikor kimondjuk de jelentősége sehol nincs .A forgalmiba is elég lene ha a kocsinak csak a kw-ja szerepelne mert mindenhól azt kérik és használják.
De te se akrsz megérteni engem csak viszed alovaidat de jó hogy itt mindig hülyének nézik a másikat :)
Nem arról volt szó, hogy miből számol a hivatal, hanem arról, hogy azt írtad... Inkább idézem: "Nem a lóerő a teljesítmény hanem a kw". Ez a mondat nem igaz, ezért írtam, hogy de, a lóerő is teljesítmény, és az okmányirodát kivéve mindenhol ezt a mértékegységet használják, pedig valóban nem túl ésszerű.
Az SX4-et nem én hasonlítottam a BMW-hez, de a másik kommentelő is csak azért hozta fel, mert az SX4-re drágább a teljesítményadó a fiatalabb kora miatt. Ez csak azt a célt szolgálta, hogy lássuk, a teljesítményadó egyáltalán nem sok egy ilyen BMW-re, mint ahogy te azt állítottad. Más szempontból valóban felesleges összehasonlítani, mert teljesen más kategória a két autó. A BMW 12 évesen is jobb egy SX4-nél, mert egy minőségre és vezetési élményre fejlesztett prémium termék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!