Bmw 320D 2004-es jó választás lenne? Link.
Nagyrészt városi használatra és 6 km-es pályai használatra kellene!
Napi 20 km-t megyek.
Jó választás lenne?
én ilyen rövid távokra, meg kevés menetre nem vennék dieselt. inkább benzin. sokkal megbízhatóbb és sokat nem vesztesz a fogyasztáson is, viszont a dieselen sokkal több el tud romlani.
évi 15k km szokott lenni a határ, afelett érdemes D-t inkább.
kint és bent is épp annyival alacsonyabb a fogyija, szóval ez nem igaz. megnézem egy 2 literes benzines bmw hol megy el vidéken 5 literrel. pár dolog ami cserés lehet vagy felújítandó:
-Turbó
-Porlasztócsúcsok
-EGR szelep
-részecskeszűrő
-légtömegmérő
stb.
bmw-m van benzin, és sok bömbis ismerős van, klubos is vagyok, van szerelő ismerős aki ha szóbakerül csak szidja a dieseleket, a fórumokon is túlnyomó többség a diesel bajok. az a kb 2-4 liter többletfogyi a benzinnél nem fog visszaütni ilyen kis futásnál cserébe nem kell aggódni hogy na most mennyit fogsz otthagyni és egy 2004es D BMW sajnos nem épp 120 ezret futott.
Az automata meg pláne, ott is csúnya költségek lesznek ha valami tönkremegy, meg olajcsere se két fillér és az eladó meg mondhat bármt mikor lett lecserélve.
Nemigazán állítanám hogy a városon kívül is mindig a diesel van előnyben. Nekem B vectrám van 1.7td isuzu motorral, és a gyári érték szerint városban jóval kevesebbet eszik mint a benzines motorral szereltek, de lehet ebben a kaszniban 1.6-os benzinmotor is, ami a gyári táblázat szerint 90 km/h-nál 1-2 decivel kevesebbet eszik mint az én dieselem, de persze városban meg literekkel többet. Lehet hogy neked van igazad, és a diesellel több gond lehet, de sose biztos. Az hogy a szerelő ismerősöd szidja az még azért nem szentírás. Én évekkel ezelőtt vettem a most 16 éves td kocsimat, városban minimum 2-3 literrel kevesebbet eszik mint az ugyanebbe a kaszniba szerelt benzinmotorok. Havi 900 km- megyek legfőbbként városban, és mivel ezt a dieselemmel teszem, így ez (2.5 liter sporolással számolva 100 km-en) havi 9225 forint megtakarítás. Éves szinten 110700 ft.
Ha ehhez hozzáteszem azt hogy nemegyszer vettem már kamionostól gázolajat 300-350 ft/liter áron ez a spórolás havi szinten elérheti a kb 15500 forintot is, és ez egy évre felszorozva lehet akár 186 000 forint. Hozzátenném hogy ez az összeg eddig évről évre a zsebemben maradt, mivel a motorhoz még nem kellett hozzányúlnom. Innentől kezdve engem nem fog meggyőzni egy benzinfan sem azzal hogy "ráfázol majd ha hozzá kell nyúlni a dieselhez".
Még annyit hozzátennék hogy kb amit 1-2 év alatt megsporolok üzemanyagon, azon már vehetek akár egy működőképes donorkocsit is.
Én megvenném a linkben szereplő bmw-t, mert mégha szerelni is kéne akkor is nagyon gyorsan visszajönne a szerelés ára üzemanyagspóroláson.
ma 17:43
7-es vagyok. Annyit hozzáteszek hogy abban igazad van hogy a 2004-es diesel bmw-hez drágábbak az alkatrészek mint az én kocsimhoz, de azért ha nem nyúl nagyon mellé az ürge akkor a diesellel sokat lehet sporólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!