Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olvastam valahol, hogy a...

Olvastam valahol, hogy a 2004-ben, vagy azután gyártott autókra uniós rendszámot raktak. + olyat is olvastam, hogy pl: behoznak külföldről egy 2001-es autót, akkor arra is uniós rendszámot raknak?

Figyelt kérdés
Más okból is szoktak uniós rendszámot rakni egy autóra?

2013. máj. 11. 18:36
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A gyártmány nem számít, nekem az 40 éves motoromon is uniós rendszám van...

Az számít hogy az adott rendszámot mikor adták ki. Ha egy régebbi autó rendszámát most cserélni kell mondjuk azért mert ellopták akkor új EU-s rendszámot kap. Ha pl sérülés miatt kell cserélni akkor újra legyártják a régi rendszámot de EU-s kivitelben és azt kapja meg.

Remélem érthető.

2013. máj. 11. 18:46
 2/6 Vizéli László ***** válasza:
Az elsőnek igaza van valamint annyival egészítem ki, ha az említett példánál külföldről behozott autó esetében azért kap új eu-s rendszámot, mert az adott időpontban került Magyarországon forgalomba helyezésre.
2013. máj. 11. 20:16
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, akkor végülis találós kérdés, hogy az adott autó miért kapott eu-s rendszámot? :-)
2013. máj. 11. 20:23
 4/6 Vizéli László ***** válasza:
Ha megvan az autó szerviz könyve, abból kiderül hogy külföldről behozott darabról van-e szó vagy sem. (2.voltam)
2013. máj. 11. 20:28
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a 2 válaszadó által írt is lehetséges :)

De igazából bármi ok miatt kell rá most rendszám az már 1 esetet kivéve mindig EU-s lesz.

Az az egy eset pedig az OT(oldtimer) rendszám. Ez hagyományos H betűs kivitelű még most is.

2013. máj. 11. 21:09
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindegyikőtök válaszát, így már érhető minden! :)
2013. máj. 12. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!