Miért jobb a Simson-okban a turbohűtéses blokk, mint a "sima" s50-es vagy 51-es?
Szeretnék venni egy Simsont tanuló motornak, de nem tudom, melyik lenne jobb választás. Főként nyáron használnám, motorozgatni itt a közelben.
Én a Star-t néztem ki magamnak, tetszik a formája. Viszont páran meg inkább az s51-est ajánlották. Csak az drágább. Tudnátok érveket mondani egyik és másik mellett?
turbóhűtéses blokk olyan mint a fűnyírókon, láncfűrészen és hasonló gépeken van, a lendkeréken egyben egy ventilátorkerék is, és a hengerköré vezetett csatornán keresztül fújja rá a hengerre a levegőt, ennek azaz előnye hogy mindig annyira hűti a blokkot amennyire kell, ha húzod neki és nagy fordulaton pörög, akkor a hűtése is sokkal erősebb
az s50 és s51 nem tud ilyet, ott csak akkor van hűtés ha tempósan haladsz, például ha épp 1-esben araszolsz vagy állsz a piros lámpánál akkor semmi hűtése nincs, a motor viszont jár, 40 fokban szeret is besülni
legrosszabb az ilyen blokkoknak ha hegyet mászol, kis fokozatban, nagy gázon, nagy fordulaton erőltetve, hűtése szinte semmi, hamar meg is sül a melegben ilyenkor...
tuningolni az s51-et szokták, nekem azt mondták bírni fogja a hűtése, hát a tapasztalat mást mutatott...
volt egy 70-es 4 felömlős, 90 fölött volt a vége, de nyáron a melegben 5-8 km-t tudtam menni egyhuzamban, mert túlmelegedett és kezdett megragadni, ha 20 foknál nem volt melegebb akkor bírta, de a hegymenetet még télen 0-10 fok között se... nyáron meg se próbáltam inkább
Értem. És akkor ezek fényében szerintetek jobban megéri egy Schwalbe-t venni? Ami előny az s51-hez képest, az az ára. Ezt már 35-40 körül is be lehet szerezni.
Tuningolni nem szeretnék egy 50-es motort, nekem az 50 körüli utazó bőven elég. Tanuló motor lenne, 1-2 éven belül mennék A1 jogsit tenni.
turbóhűtéses blokkot nem hűti a menetszél, mivel burkolva van a henger teljesen, teljesen mindegy melyik vázban... ott csak a ventilátor hűti, de az bőven elég, és az mindig forog ha jár a motor
vegyél nyugodtan turbóhűtésest ha nem akarsz tuningot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!